Duna House közleménye szerint 2023-ban 90-110 ezer adásvétel történt. idén azonban aktívabb piaccal számolnak, 110-130 ezer adásvétellel. A cégcsoport által becsült 7813 tranzakcióval december a harmadik legerősebb hónap volt tavaly, annak ellenére, hogy általában az év utolsó hónapjának forgalma a leggyengébbek közé tartozik.

Éves szintén a Duna House 91 ezer tranzakciót becsült, ám azt írták, ez a pontos számok beérkezése után növekedni fog.

A cégcsoport nemzetközi pénzügyi márkája, a Creditpass adatai szerint a hitelpiacon is aktívan alakult az év vége: a pénzügyi közvetítő szerint 67 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel volument becsül 2023 decemberére, ami éves összevetésben 63 százalékos növekedésnek felel meg.

A Creditpass szakemberei szerint az önkéntes THM-plafon, valamint az otthonteremtési támogatásokkal elérhető hitelkonstrukciók pozitív hatásaként 750-850 milliárd forintos aktív piaccal kalkulálnak 2024-ben – úgy vélik, az év végi erősödés is ennek volt köszönhető, mivel a kifutó csok-kedvezményt még számos család igénybe vette.

Váratlan pozitív fordulatot hozhat 2024 az ingatlanpiacon

Fellendíthetik az ingatlanpiacot 2024-ben az idén elhalasztott építkezések és adásvételek, valamint a javuló gazdasági feltételek az építőipari szakértők és az ingatlanközvetítők szerint.
A tendenciákról itt írtunk részletesen--->