A MNV árverésen értékesít összesen 2685 négyzetéternyi irodahelyiséget és nyomdát, 1,09 milliárd forint kikiáltási áron - derül ki az MNV E-árverés oldaláról. (Ez 406 ezer forint induló négyzetméterárat jelent.)

Az öt helyrajzi számon nyilvántartott ingatlanok Budapest XI. kerületében, az Andor utca 47-49. szám alatti, hétemeletes irodaházban vannak (amely a földhivatalban társasházként van nyilvántartva). Egykor ez adott otthont például a Központi Statisztikai Hivatal több szervezeti egységének és nyomdájának, valamint 2018-ig a minisztériumok ellátását és a költségvetési szervek központosított közbeszerzéseit lebonyolító Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnak.

A meghirdetett ingatlanokat magába foglaló - 1986-ban épült, vasbeton pillérvázas - irodaépület a XI. kerületben, Kelenföld és Kelenvölgy között helyezkedik el, a gyorsforgalmi Egér út közvetlen közelében. Mind gépkocsival, mind tömegközlekedéssel kiválóan megközelíthető. Az épület műszaki állapota az MNV szerint "közepes".

A meghirdetett ingatlanok

A meghirdetett ingatlanok
A meghirdetett ingatlanok
Kép: MNV

Az ingatlanokra csak egyben lehet licitálni. A társasházi alapító okiratnak megfelelően a tulajdonostársaknak elővásárlási joga van az ingatlanrészekre.

Van, amit felújítottak

Licitálni lehet

  • a földszinti, 705 négyzetméteres nyomda ingatlanra, amely 12 helyiségből áll és már használaton kívüli, a nyomdagépeket leszerelték, a kikiáltási ára 243,8 millió forint.
  • Eladnak az 1. emeleten egy 16 négyzetméteres mosdót (5,08 millió forint),
  • a 4. emeleten összesen 948 négyzetméternyi, ötven helyiségből álló irodacsoportot, önálló vizesblokkokkal (406,4 millió forint). Ezek műszaki állapota az MNV szerint átlagos.
  • A csomag része az épület 5. szintjén egy 48 helyiségből álló, 954 négyzetméternyi irodacsoport, szintén saját vizesblokkal (408,9 millió forint),
  • valamint egy 6. emeleti, 62 négyzetméteres tárgyaló besorolású, valójában egy nemrég kialakított, korszerű konyha és vizesblokk (26,7 millió forint). (A cégadatok szerint a 6. emelet az ÁSZSZ Informatikai Zrt. székhelye, amelynek a fő tevékenysége az ingatlan-bérbeadás és -üzemeltetés.)
A kalapács alá kerülő ingatlanokat október 27-én nézhetik meg az érdeklődők, a licitálni kívánók pedig november 4-ig fizethetik be az árverési biztosítékot, 272,7 millió forintot. Az online árverés november 8-án indul és 14-én zárul.