Hétfőn kezdődött a Világgazdasági Fórum 54. éves találkozója a kis alpesi üdülővárosban, Davosban. A csak meghívottaknak szóló találkozón 120 ország közel 2800 vezetője gyűlik össze, hogy megvitassák a világ legégetőbb témáit, mint például az éghajlatváltozás, a mesterséges intelligencia és a vírusjárványok.

Miután a világ vezetői, politikusok, üzleti vezetők, akadémikusok, civil szervezetek és vallási vezetők megvitatják a globális problémákat, és megpróbálnak megoldásokat találni a világot sújtó kérdésekre – írja a Zerohedge.

Mi lesz idén a menü? A The New York Post leírta:

kaviár, varázsgombák, desszertek, A-listás szelfik, éjszakánként 2500 dolláros exkluzív hölgyek és titkos vacsorák.

Egy külön riportban a 20 minutes című francia újság még több fényt vet az idei davosi összejövetelre: aki a „Titt4Tat” nevű platformon keresztül akar escortot foglalni Davos környékén, vagy akár Kelet-Svájcban, csalódni fog.

Nagyítóval sem lehet találni szabad kísérő hölgyet

Világgazdasági Fórum hetében minden helyi szolgáltató teljesen le van foglalva – erősíti meg B. Konrad, az egyik tulajdonos. A résztvevők Davosban magukra maradtak, partnereik többnyire otthon vannak. Emellett az alkohol és a partik is hozzájárulnak a szolgáltatások iránti nagy kereslethez a társalapító szerint.

Ettől eltekintve Davosban sok olyan ügyfél van, akik nem árérzékenyek, és akik annál inkább értékelik az alkalmazásunk privát jellegét

– magyarázza Konrad, aki szerint általánosságban elmondható, hogy nem a szexről, inkább az úgynevezett „barátnő-élményről”, azaz az intim kapcsolat látszatáról van szó.

„Az ügyféltől függően egy foglalás négy és tizenkét óra hosszú lehet” – mondta Mia May szexmunkás, hozzátéve, hogy szolgáltatásának ára körülbelül 2000 frank (810 ezer forint). 

A davosi éjszakák mellett a fórum megpróbálja helyreállítani a közbizalmat. Ez azután következik be, hogy a nyugati világban populista mozgalmak söpörtek végig, miután a politikai és gazdasági elit rosszul kezelte a Covid-válságot, és olyan sikertelen szociális és gazdasági politikát erőltetett, amely felháborodást váltott ki a társadalmak többségében.

„Egy széttöredezett világgal és növekvő társadalmi megosztottsággal állunk szemben, ami átható bizonytalansághoz és pesszimizmushoz vezet. Újra kell építenünk a jövőnkbe vetett bizalmat, túllépve a válságkezelésen, meg kell vizsgálnunk a jelenlegi problémák kiváltó okait, és közösen kell felépítenünk egy ígéretesebb jövőt” – írta Klaus Schwab, a WEF alapítója egy nyilatkozatában.