Az Árukereső.hu legújabb kutatásában a Valentin-napról kérdezte a magyarországi, valamint közép-európai vásárlóit, amiből kiderült, hogy Ámor nyila idén is több embert eltalált, akik inkább a klasszikus Valentin-napi ajándékok közül válogatnának.

Ugyan a megkérdezettek több mint fele válaszolta azt, hogy nem ünnepli a Valentin-napot általában, több mint 80 százaléka mondta, hogy idén azért mégis hódol a szerelem oltárán. A legtöbben (ahogy a régióban is) – majdnem a résztvevők fele – párjaikkal töltik majd ezt a különleges napot.

Elenyésző mértékben ugyan, de a háziállatok és barátok is előfordultak válaszként – az egyedüllét mellett. Ugyanilyen arányban oszlik meg az is, hogy kit akarnak megajándékozni február 14-én.

A szerelmet ugyan nem lehet pénzért megvenni, de

  • a legtöbben (35 százalék) egy romantikus vacsorának örülnének igazán;
  • a top válaszok között voltak még a virágok (30 százalék);
  • a parfüm (16 százalék);
  • az édesség (15 százalék);
  • az ékszer (13 százalék);
  • a karóra (8 százalék);
  • és a fehérnemű (6 százalék).

Érkeztek válaszok azért betonkeverőgépre, processzorra és tejhabosítóra is, rávilágítva arra, hogy szinte minden termék boldog gazdára lelhet ilyenkor. Érdekes módon arra a kérdésre, hogy mit adnának szívesen másnak, mások a válaszok: a desszert vezet 32 százalékkal, amit az ékszer követ 19 százalékkal. A szépségápolási és műszaki cikkek körülbelül 12 százalékkal vannak a dobogó harmadik helyén, míg a virág még az egy százalékot sem érte el, a vacsora pedig a 2 százalékot is alig.

Itthon a többség, 44 százalék maximum 8 ezer forintot költene ajándékra, a megkérdezettek harmada azonban 16 ezerre emelné a limitet.

14 százalék felelte azt, hogy akár 40 ezret is kiadna, és vannak olyanok – elenyésző mértékben –, akik 80 ezret, vagy annál többet is adnának kedveseikért.