Ezzel immár kilenc uniós országában válik elérhetővé az Eurowag EVA útdíj szolgáltatása, amely lehetővé teszi az országokon átívelő útdíj fizetést. A fuvarozóknak ezután csak egy fedélzeti egységre (OBU) van szükségük, amikor áthaladnak ezeken az országokon és 

A KÉSZÜLÉKEN KERESZTÜL AUTOMATIKUSAN MEGTÖRTÉNIK A DÍJKÖTELES UTAK DÍJFIZETÉSE,

ezáltal jelentősen csökken a fuvarozókra háruló adminisztrációs teher. 

A szolgáltató választást érdemes alaposan átgondolni, hiszen az alap útdíj fizetési megoldáshoz kapcsolódó extra szolgáltatások jelentős üzleti előnyt hozhatnak – hívja fel a figyelmet az Eurowag.

Az integrált közúti szállítási megoldások európai szolgáltatója, az Eurowag mostantól Szlovákiában is kínál európai elektronikus útdíj szedési szolgáltatásokat. Az EVA fedélzeti egység Szlovákián kívül a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Ausztriában, Lengyelországban, Németországban, Belgiumban, Spanyolországban és Portugáliában, valamint egyes hidakon és alagutakban is lehetővé teszi a fizetést. 

Ha egy szlovák fuvarozónak például Žilinából a belga Oostende kikötőjébe kell árut szállítania, nem kell több fedélzeti egységet beszereznie, az összes tranzitországban egyszerre fizetheti ki a fizetős autópályák és első osztályú utak használatáért fizetendő útdíjat. 

A fedélzeti egység beszerzése és beállítása egyszerű. A regisztrációt és a megrendelést követően a szolgáltató néhány napon belül leszállítja a fedélzeti egységet a fuvarozónak, a megrendelésnek megfelelően beállított útdíj domainekkel együtt. A fedélzeti egységet nem kell megvásárolni, csak bérleti díjat kell fizetni.