Elon Musk az X-en jelentette be, hogy még az idei évben debütál a Tesla Roadster szériaváltozata, amely „észbontó” teljesítményjellemzőkkel rendelkezik majd.

„Ma este radikálisan megnöveltük az új Tesla Roadster tervezési céljait. Soha többé nem lesz ilyen autó, ha egyáltalán autónak lehet még nevezni” – írta közösségi oldalán.

Musk egy későbbi posztjában arról is írt, hogy az autó kevesebb mint 1 másodperc alatt fogja elérni a 60 mérföld/h-s (96 km/h-s) sebességet.

Tesla vezére szerint a vállalat célja, hogy 2025-ben megkezdjék a kiszállításokat. A Business Insider emlékeztet rá, hogy az új változat megjelenését először hat éve jelentették be, azonban a megjelenési dátumot már többször is kitolták. Az eddigi késedelmeket az ellátási lánc zavarainak, valamint a hárommotoros hajtáslánc elhúzódó fejlesztésének tulajdonították.

A Roadsterrel kapcsolatban nagyjából 250 ezer dollár (90 millió forint) körüli árra lehet számítani az előzetes várakozások szerint.

 

Bezuhant a lítium ára, jogosan pánikol a piac?

A lítiumóriás Albemarle részvényei a csúcspontjukhoz képest nagyjából 60 százalékkal zuhantak. A szakértő szerint a korábbi magas árfolyamot az attól való félelem indokolta, hogy nem lesz elég lítium, mára azonban megváltozott a narratíva.