Az Elon Musk-i bejelentés egy évek óta tartó erőteljes növekedés után jött, és az elektromos járművek iránti globális kereslet csökkenésével kapcsolatos aggodalmakat tükrözi.

Tesla részvényei értéküknek több mint az egynegyedét veszítették el eddig az idén. A Tesla most bejelentett éves eredménye is elmaradt a Wall Street-i várakozásoktól – írta a BBC.

A vállalat csökkentette árait a világ kulcsfontosságú piacain, beleértve Európát és Kínát is, mivel kemény versenyben kell megküzdenie a kínai riválisokkal, például a BYD-vel, valamint a hagyományos autógyártókkal. A keresletet a tartósan magas hitelfelvételi költségek is visszafogták, mivel a központi bankok világszerte magasan tartják a kamatlábakat, miközben megpróbálják visszafogni az inflációt.

A Tesla szerint az árcsökkentések, valamint a magasabb kutatási és fejlesztési ráfordítások és az új Cybertruck gyártásának növekedésével kapcsolatos költségek felemésztették a haszonkulcsot.

A cég azt is közölte, hogy „két jelentős növekedési hullám között” áll, és azt tervezi, hogy a jövő év második felében új, olcsóbb jármű gyártását kezdi meg.

A héten több olyan hír is napvilágot látott a Teslával kapcsolatban, amely arra utal, hogy a cég nyeresége csökkenhet, vagy legalábbis lassabban növekedhet a korábban vártnál. Erről itt tudhat meg többet >>>