Néha a legegyszerűbb megoldások a legjobbak a szélvédő jégmentesítésekor is, ami miatt minden autós kénytelen korábban kelni, mert a jégkaparásra kell időt hagyni indulás előtt – írja a divany.hu.

Jégoldó spray helyett meg kell tölteni langyos vízzel egy szórófejes flakont, majd azzal kell lespriccelni a szélvédőt. De vigyázni kell, mert tényleg csak a langyos víz segít, a túl meleg víztől a hirtelen hőmérséklet-változás miatt megrepedhet az üveg.

Ezután jöhet a jégkaparó vagy egy használaton kívüli plasztikkártya vagy bármilyen más vékony műanyagdarab is megfelel. Kaparni kell, de már sokkal könnyebb lesz.

Amennyiben van otthon nagy tisztaságú takarításhoz használatos alkohol, azzal is kiváló eredményt érhetünk el.

Egy szórófejes flakonba egy rész víz, két rész alkoholt kell tölteni és a jeges szélvédőre fújni. Eközben be kell indítani az autót és elindítani a szélvédőfűtést, ami nemcsak a jég, hanem a képződő pára ellen is hat.

A megelőzésen van a hangsúly, aki lefedi a szélvédőt, annak nincs ilyen gondja.

Érdemes egy nagyobb kartonlappal vagy régi törülközővel letakarni a szélvédőt még mielőtt érkezne a hajnali fagy.

És akkor jön a párásodás.

Az autós boltokban és benzinkutakon kapható páramentesítő spray-ről vegyesek a vélemények, vannak, akik inkább zokniba töltött macskaalomra esküsznek, ami az utastérbe helyezve magába szívja a levegő nedvességtartalmát, de legtöbben a borotvahabra esküsznek. A lap kipróbálta ezt, és házi tesztje igazolta a hatékonyságát.

Húzzon zoknit az autójára, nem fog össze-vissza csúszkálni

Egy YouTube-csatorna letesztelte, melyik hólánc a legjobb, azért is írtuk meg mi is, mert az autósok másik nagy ellensége amikor az út fagy le illetve, amikor 10 centis havon kell megpróbálkozni a vezetéssel >>>