Mint minden évben, a Saxo Bank idén is közzétette meredek jóslatait. A valószínűtlen, de alábecsült kategóriába sorolt események 2024-re nézve igen vadak, de nézzük sorban, mit prognosztizál a dán intézmény.

A világot súlyos egészségügyi válság sújtja majd, mivel az elhízás elleni gyógyszerek miatt az emberek abbahagyják a testmozgást. Miközben a világ a GLP-1 elhízás elleni csodaszereket tömi magába, az emberek már nem törődnek a fogyókúrával és a testmozgással, mert úgy gondolják, hogy a gyógyszer később majd megoldja az összes, testsúlyukkal kapcsolatos egészségügyi problémájukat.

Az emelkedő nyersolajáraktól felbátorodva Szaúd-Arábia komoly hullámokat ver a nemzetközi színtéren, mivel Mohammed bin Szalmán koronahercegnek sikerül létrehoznia egy új Bajnokok Ligája sorozatot, miután megvásárolta az UEFA Bajnokok Ligája franchise-ját.

Mivel az USA költségvetési hiánya a GDP 10 százaléka fölé emelkedik, a kormány kétségbeesetten próbálja növelni az amerikai állampapírok iránti keresletet. A Fehér Ház erős nyomására a Kongresszus adómentessé teszi az államkötvényekből származó jövedelmet.

Nemzetbiztonsági kockázat lesz a mesterséges intelligencia

Miután egy bűnözői csoport beveti a valaha látott legmegtévesztőbb AI deepfake-et, a generatív AI nemzetbiztonsági fenyegetéssé válik. A közvélemény bizalmatlanságának növekedése miatt a kormányok kemény törvényekkel lépnek fel.

Miközben a Bidennel és Trumppal szembeni elégedetlenség tempósan növekszik, Robert F. Kennedy Jr. támogatottsága feltartóztathatatlanul emelkedik a közvélemény-kutatásokban. November 5-én Kennedy megnyeri az amerikai elnökválasztást, ezzel új korszakot nyitva az amerikai politikában.

Miután az emberek ráébrednek, hogy az európai milliárdosok valójában milyen kevés adót fizetnek, az EU Bizottsága 2 százalékos vagyonadót vezet be. Az adó sokkolja a luxusipart, ahol mintegy 40 százalékos esés következhet be.