Az idei táskában van a 15 dolláros Rubik-kockától, az 50 000 dollár értékű svájci sífaházban eltöltendő pihenésig minden – nézett bele a csomagba a CNBC. Az „ajándéktáska” elnevezéssel kissé alábecsülik, egy ilyen méretű és súlyú csomag postaköltsége önmagában akár 850 dollárba is kerülhet – tette hozzá a lap. Egyes jelöltek csomagjaikat házhoz szállíttatják. A Los Angeles-i székhelyű Distinctive Assets marketingcég immár 22. éve osztja szét a „Mindenki nyer” elnevezésű ajándéktáskáit az Oscar-díj legjobb kategóriáiban elismert férfiak és nők között. 

Ritkán fér el egyetlen bőröndbe a sok-sok ajándék, pedig sok közülük, nem is kézzel fogható.

A legdrágább ajándék az idén egy három éjszakás tartózkodás volt a Chalet Zermatt Peakben, amely a World’s Ski Awards „Legjobb sífaháza” díjának nyertese.

Az 50 000 dolláros meghívót beváltó jelöltek saját maguk kilenc vendéggel használhatják a teljes faházat.

A hatszintes faház padlótól a mennyezetig érő ablakaiból kilátás nyílik a Matterhorn-hegyre. A vendégek egy ínyenc séf által készített többfogásos vacsorán étkezhetnek, és egy teljesen feltöltött borospincét is találnak ott, valamint a nap 24 órájában elérhető sofőrrel autót is igénybe vehetnek.

A címzettek meghívást is kapnak egy hétnapos tartózkodásra a dél-kaliforniai Golden Door gyógyfürdőbe.

A wellness-elvonulás 24 000 dollár értékű, és napi masszázst, étkezést, privát túraútvonalakat, valamint mindfulness és wellness órákat kínál.

Az Everybody Wins táskában található ajándékok közül még néhány:

  • Hordozható Schwank Grill, akár 1500 fokos melegítésre is. Az infravörös technológiát használó felső égőkkel ellátott grill 1350 dollárt ér.
  • Egy 335 dolláros kézműves táska a kanadai székhelyű Elboque -tól.
  • Egy Helight piros fényű alvásterápiás eszköz, amely 139 dollárba kerül.
  • Carl Christman mentalista 25 000 dolláros élő show-jára meghívó, ő „a mágiát, gondolatolvasást, hipnózist és komédiát ötvözi”.
  • 50. évfordulós Rubik-kocka a kirakó eredeti logójával és színvilágával, amely 15 dollárért értékű.
  • A Miage skincare ötrészes luxus ajándékkészlete 515 dollár értékben.
  • A Cynosure 10 000 dolláros kezelése a bőr feszesítésére és revitalizálására.

És bár csak annyi táska van, ahány jelölt, a Distinctive Assets alapítója, Lash Fary a Make It-nek azt mondta, reméli, hogy a Barbie-rendező Greta Gerwignek is jut egy, aki nem kapott a legjobb rendező jelölést az év legtöbb bevételt hozó filmje kategóriában.

Általában minden évben van egy jelölt, aki bármilyen okból nem fogadja el, ha van ilyen, gondoskodom róla, hogy Greta kapjon egyet.

 

A Fary számára – akinek az ajándéktáskája majdnem annyit ér a díjátadó szezon végére, mint az Oscar-díj – ez megtérülő kiadás.