Az ukrán-orosz háború kirobbanása után sokáig úgy tűnt, hogy az orosz turizmusnak is jó időre befellegzett, azonban a legfrissebb állami adatok egészen másról tanúskodnak. 

Tavaly 8,5 millió külföldit látogatót fogadtak, idén pedig jelentős bővülésre kerülhet sor. Dmitrij Vakarcsov orosz gazdaságfejlesztési miniszterhelyettes szerint

a külföldi turisták száma 2024-ben a 9,5 millió főt is elérheti.

Ahogy arra a novekedes.hu felhívta a figyelmet, tavaly a legnagyobb küldő országok között Törökország, az Egyesült Arab Emírségek és Türkmenisztán mellett meglepő módon ott szerepelt Németország is.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szerint a Németországból Oroszországba érkező turisták száma 2023-ban a korábbi évhez képest több mint kétszeresére nőtt.

Az Oroszországi Utazásszervezők Szövetsége (ATOR) azonban óvatosságra intett, mivel attól, hogy valaki saját bevallása szerint turisztikai céllal érkezik az országba, még nem biztos, hogy valóban ez a helyzet.

Az orosz vezetés tervei szerint 2030-ra érnék el a 2018-as szintet a turizmus terén, amikor a labdarúgó-világbajnokság miatt több mint 18 millióan látogattak az országba.

Kilóra vásárol fel Putyin egy európai népet, a kisnyugdíjasokkal kezdi

Gagauzia minden nyugdíjasa és közalkalmazottja havi 100 dollárnak megfelelő összegű kifizetést igényelhet.