Rishi Sunak korábban a Sunday Times-nak kijelentette, hogy Ukrajnának továbbra is több nagy hatótávolságú fegyverre, drónra és hadianyagra, valamint egyéb segítségre van szüksége. Merészebbnek kell lennünk az orosz hadigazdaság gyengítésében, és bátrabban kell lefoglalnunk a több százmilliárdos befagyasztott orosz vagyont – idézte a CNBC.

A múlt hónapban Dominic Johnson brit befektetési miniszter találkozott Wally Adeyemo amerikai pénzügyminiszter-helyettessel, hogy megvitassák a befagyasztott orosz eszközök lefoglalását, akik hangsúlyozták, hogy ezt a nemzetközi joggal összhangban kell megtenni.

Az Európai Unió, az Egyesült Államok, Japán és Kanada mintegy 300 milliárd dollárnyi orosz központi banki eszközt zárolt be 2022-ben, amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Hét országból álló csoport tanulmányozta mit lehet lefoglalni annak érdekében, hogy Oroszország fizesse meg az invázió által Ukrajnában okozott károkat. Sunak azt is sürgette az Egyesült Államoktól, hogy továbbra is nyújtson pénzügyi és katonai támogatást Ukrajnának.

Soha nem szabad alábecsülnünk, amit Amerika tett Ukrajnáért és az euro-atlanti biztonságért. Arra buzdítom őket, hogy folytassák ezt a támogatást, és bízom benne, hogy meg is fogják tenni

– írta a cikkben.

A brit védelmi minisztérium 245 millió font (311 millió dollár) segélyt jelentett be szombaton az ukrán tüzérségi lőszer finanszírozására.

 

Európa sírva fakadt Ukrajna megtámadásának második évfordulóján. Szombaton
tömegek tüntettek Európa-szerte
az orosz-ukrán háború kezdetének második évfordulóján Ukrajnát támogatva.