Megnövekedett munkaterhelésük ellenére optimisták a női felsővezetők a vállalati növekedést, a társadalmi változásokat, a nemek közötti egyenlőséget és saját karrierjüket illetően is. A jelenlegi polikrízishez a többség alkalmazkodott, és igyekszik felfedezni az abban rejlő lehetőségeket – állapítja meg a KPMG Global Female Leaders Outlook kutatása. 

A vállalatoknak a digitalizáció és az ESG trendek követése mellett a geopolitikai és gazdasági kihívásokkal szemben is ellenállóbbá kell válniuk. A felmérésében résztvevő nők azonban bátran vállalják a feladatot. A kutatásban 53 ország 839 női vezetőjét kérdezték még 2023-ban, egyebek mellett vállalatuk helyzetéről, az üzleti kilátásokról, a fejlesztésekről, saját karrierjükről, motivációikról.

A megkérdezett női vezetők:

  • nagy része hetente több mint 50 órát dolgozik,
  • a hibrid munkamodellt részesíti előnyben,
  • szinte mindegyikük vezet háztartást,
  • ezt minden harmadik válaszadó külső segítség nélkül teszi.

A legtöbb megkérdezett legalább egyszer váltott már céget, hogy előrelépjen karrierjében.

A felmérés résztvevőinek 74 százaléka kétkeresős háztartásban él, 21 százalékának viszont nincs partnere. Gyermeket a válaszadók 70 százaléka nevel vagy nevelt.

Veszélyezteti a nőket is a kiégés.

A döntéshozók 90 százaléka tapasztalta, hogy a feladatok és felelősségi körök jóval összetettebbek lettek az elmúlt három évben. A felmérés résztvevőinek 57 százaléka azt tapasztalja, hogy a fokozott feszültség miatt csapatában nőtt a kiégés aránya. A kiégés egyébként középvezetői szinten a legjellemzőbb, legkevésbé pedig azokat érinti, akik nem terveznek további karrierépítést.

  • 81 százalékuk számolt be megnövekedett munkaterhelésről, és arról, hogy munkanapjaik hosszabbak lettek,
  • 89 százalékuk szerint a folyamatos változások miatt felgyorsult a munkatempó,
  • 78 százalékuk érzékel növekvő bizonytalanságot a stratégiai döntések és előrejelzések terén.
  • 60 százalék csak a magán- és családi élet rovására tud megfelelni a munkahelyi elvárásoknak,
  • 62 százalék részben túlterheltnek érzi magát a jelenlegi helyzet és a folyamatos válságkezelés miatt,
  • 47 százalék kimerült, és fogytán az energiája.

A polikrízist ugyanakkor egyre inkább egy „új normának" tekintik.

Sokan számoltak be annak pozitív következményeiről is vállalatuk vagy saját maguk számára. Az akklimatizálódás már zajlik:

  • négyből három válaszadó mondta azt, hogy megszokta a mostani helyzetet,
  • háromból kettő pedig pozitívan áll a polikrízishez.

A felmerülő új lehetőségek miatt 64 százalék érzékel új szellemiséget, pozitív hangulatot a vállalatnál. A női felsővezetők nem riadnak vissza a feladatoktól a változékony piaci környezetben, sőt: ők akarnak az élen járni.

A válaszadók 80 százaléka szeretne megbirkózni a vezetési kihívásokkal a polikrízis idején. A feladatok sokrétegűségét számos női döntéshozó különösen vonzónak találja, 41 százalék számít arra, hogy az új helyzet lendületet ad a karrierjének. Eközben mindössze 11 százalék tart attól, hogy a polikrízis negatív hatással lesz pályájára.

Számos nő karrierjét változatlanul előítéletek gátolják, gyakran váltanak céget, hogy előrébb juthassanak.

A nők továbbra is alulreprezentáltak a vezetői pozíciókban, és több szervezetben férfiak által dominált hálózatokkal találkoznak – állapítja meg a tanulmány. A válaszadók:

  • 51 százaléka szerint vállalatuknál még mindig létezik a „régi fiúk klubja",
  • 49 százalékuk az „új lányok klubjának" támogatását is tapasztalja.

Négy megkérdezett női vezető közül három számít arra, hogy 15 éven belül sikerül eljutni a nemek közti egyenlőségig. 

A jó vezetés stratégiája különösen fontos a polikrízis idején. A megkérdezette 55 százaléka jelenleg csapatközpontú, stratégiai vezetési stílusra támaszkodik, 23 százalék a projektekre összpontosít, agilis, sok női felsővezető szerint karrierszempontból a stratégiai gondolkodás és az erős vezetés a legfontosabb.

Felejtsük el, hogy a férfiak kezében van minden pénzügyi döntés. A nőnap alkalmából készített felmérésben az Allianz olyan eredményekre jutott, hogy bár a nők számára továbbra is az egészséges és hosszú élet a prioritás, egyre fontosabbá válik a pénzügyi biztonság is. Ezzel együtt megdőlni látszik az a nézet, miszerint minden pénzügyi döntés a férfiak kezében van. Itt vannak a részletek >>>