Az utóbbi napokban több tucat Hamász-terrorista adta meg magát csapatainknak – hangoztatta az izraeli miniszterelnök a vasárnap este sugárzott videóüzenetében. Úgy fogalmazott, hogy a háború még tart, „de ez már a Hamász végének kezdete".

A Hamász terroristáinak azt mondom, hogy vége van. Ne haljatok meg Jahja Szinvárért, a Hamász gázai vezetőjéért. Adjátok meg magatokat; most

– hangsúlyozta.

Az izraeli hadsereg az utóbbi napokban több felvételt is közzétett, amelyeken a Gázai övezet északi felében őrizetbe vett palesztin férfiakat látni. A katonák közlése szerint a videókon a Hamász harcosait lehetett látni, akik megadták magukat.

A gázai egészségügyi minisztérium szombati közlése szerint az izraeli hadműveletek következtében eddig mintegy 18 ezer palesztin vesztette életét, és 49 500-an sebesültek meg a Gázai övezetben.

A lakosság szenvedése már elviselhetetlen, Izrael a stratégiai befejezést 2024 január közepe-végére prognosztizálja, az Egyesült Államok azonban már ezév végére tenné a háború befejezésének időpontját. Hogy Izrael jelenleg zajló hadművelete miért keltett komoly aggodalmat Washingtonban, arról itt írtunk részletesebben >>>