Egy múlt havi országos felmérésben a legtöbb válaszadó azt mondta, hogy a sűrített munkahét javítaná a közérzetüket – írja a CNN. A Colorado állambeli rendőrségnél pedig ki is próbálták. Marcus Williams parancsnok soha nem gondolt egy rövidebb munkanapra – vagy munkahétre. Azt mondta, megdöbbent, amikor megtudta, hogy a múlt júliustól kezdődően az osztályon mindenki csak heti 32 órában dolgozik majd. Egyszerűen nem tudta elképzelni, mert még nem volt rá példa – tette hozzá.

Az egyik dolog, amit nagyon élveznek, az a családjukkal töltött többletidő

 – jegyezte meg Williams, aki szerint amikor a járőrök a munkába érkeznek energikusabbakk, elkötelezettebbek, készen állnak a munka elvégzésére.

De míg az ötlet az utóbbi időben egyre szélesebb körben elterjedt, egy egész rendőrség áttérése a négynapos menetrendre számos kihívással járt.

Az aggodalmak között szerepelt: a megfelelő rendőri lefedettség, a hívások válaszadási ideje és az az érzés, hogy az osztály dolgozói alapvetően fizetésemelést kapnának. E cél elérése érdekében a műszakok átfedési idejét lerövidítették, és az értekezletek rövidebbek lettek – néhányat teljesen megszüntettek. A létszám azonban nem változott.

A négy 10 órás munkanapot dolgozó alkalmazottak napi munkaideje immár nyolc óra. A már nyolcórás munkaidőben dolgozók az ötnapos munkahétről négyórásra váltottak. Minden alkalmazott továbbra is heti teljes 40 órának megfelelő fizetésben részesül, a juttatások változása nélkül.

Bár minden héten egy plusz nap jól hangzott, eleinte ijesztőnek érezte a helyszínelő, Latara Durand, hogy eggyel kevesebb nappal ugyanannyi munkát végezzen el. Durand csökkentette a szükségtelen beszélgetéseket az irodában, rövidebbre fogta a megbeszéléseket, és azt mondja, hogy a nap folyamán kevesebbet néz a telefonjába. Koncentráltabb és produktívabb, és úgy érzi, kollégái együttesen jobban figyelembe veszik mindenki idejét. Pénteki szabadnapjain a négygyermekes házas anyuka most teljes figyelmet szentelhet családjának és személyes jólétének.

Számos országban kipróbálták a négynapos munkahetet: az eredmények magukért beszélnek. A szakszervezetek Európa-szerte felszólítják a kormányokat, hogy vezessék be a négynapos munkahetet, de, hogy mely országok fogadták el az ötletet, és hogy működik az új rendszer, arról itt írtunk >>>

A Gallup novemberben közzétett közvélemény-kutatása szerint az amerikai munkavállalók 77 százaléka szerint a négynapos, 40 órás munkahétnek pozitív hatása lenne.

Az alkalmazottakat minden héten megkérdezik, hogyan vélekednek a csökkentett munkaórákról egy nullától 100-ig terjedő skálán. Három hónapja ezek a számok folyamatosan a 90-es években járnak.

Egy 2015 és 2019 között Izlandon végzett tanulmány megállapította, hogy a heti munkanapok számának rövidítése nem csökkenti a termelékenységet, de hatalmas növekedést hozott az alkalmazottak jólétében.

Tavaly az Egyesült Királyságban több mint 3300 munkavállaló vett részt az új munkamódszer próbájában. A hat hónapos program során a dolgozók és a vezetők elmondták a CNN-nek, hogy produktívabbnak, kevésbé stresszesnek érezték magukat, és több idejük van a családjukkal tölteni.

Az Economx értesülései szerint január végére lezárulhat a Magyar Telekom négynapos munkahéttel kapcsolatos tapasztalatainak kiértékelése. Jogi szakértők szerint jó megoldás lehet, ha a cégek először tesztjelleggel, a munkaszerződések módosítása nélkül vezetik be a négynapos munkahetet, és hogy ezt hogyan lehetne megvalósítani, arról itt olvashat többet >>>