Közel az egyezség a minimálbér és a garantált bérminimum jövő évi összegéről: a szakszervezetek, a munkáltatók és a kormány akár már november közepén aláírhatja a 2024-es bérmegállapodást – tudta meg az Economx a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) szerdai ülését követően.

Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke az ülést követően megkeresésünkre kiemelte: konstruktív egyeztetést folytattak a szakszervezetek, a munkáltatók és a kormány a kötelező legkisebb bérek jövő évi emeléséről, valamint a hosszú távú, 2027-ig szóló, még formálódó bérmegállapodásról.

A minimálbér jövőre 15 százalékkal nőhet

A Liga elnöke megerősítette, hogy a minimálbér 15 százalékos emelésében egyetértés mutatkozott a felek között. A garantált bérminimum a korábban kiszivárgott tervek szerint 10 százalékkal emelkedne, ugyanakkor a munkáltatói oldal ennek a szakszervezeti javaslatnak az elfogadásával megvárná a harmadik negyedéves makrogazdasági adatokat, elsősorban a GDP-re vonatkozó számokat.

Mészáros Melinda ezért arra számít, hogy a végleges bérmegállapodásra ezeknek az adatoknak az ismertetését követően, leghamarabb november közepén kerülhet sor.

Az összes munkavállaló kaphat inflációs kompenzációt

A jövő évi bérmegállapodás részeként tárgyaltak a felek egy nettó 100 ezer forintos, adó- és járulékmentesen adható egyszeri kifizetésről is – emelte ki Mészáros Melinda. Az egyszeri kifizetés célja, hogy minden munkavállaló részesülhessen inflációs kompenzációban. Ez elsősorban azoknak a munkavállalóknak jelent óriási segítséget, akik a minimálbérek összegénél magasabb fizetést kapnak, és az idei béremelésből kimaradtak, vagy jóval az infláció alatt emelkedett a keresetük.

A nettó 100 ezer forintos egyszeri kifizetés adó- és járulékmentes lenne, és a munkáltatónak sem kell megfizetnie a szociális hozzájárulási adót. Mészáros Melinda ezzel kapcsolatban rámutatott, hogy a szakszervezeti javaslatot mindhárom oldal támogatta.

Ágazati bérminimum: folytatódnak az egyeztetések

Mészáros Melinda kérdésünkre megerősítette, hogy ismertették a kormánnyal azt a 2027-ig szóló javaslatot, amelynek egyik lényeges eleme, hogy a minimálbér és a bérminimum összeolvadna, amely egyrészt a minimálbér jelentős emelkedését eredményezné, másrészt a jelenlegi piaci körülményekhez jobban igazodó ágazati bérminimumokat határozna meg.

Megszűnhet a garantált bérminimum - kikerül a sereghajtók közül a magyar fizetés?

Jövőre 15 százalékkal emelkedhet a minimálbér és 10 százalékkal a garantált bérminimum az érdekképviseletek formálódó megállapodása szerint. Az idei bértárgyalások ugyanakkor ennél jóval többről szólnak: a szakszervezetek és a munkáltatók már az európai minimálbér alapjait is leraknák – tudta meg a részleteket az Economx. Bővebben >>>

A Liga elnöke hozzátette:

az ágazati bérminimumokat ágazati kollektív szerződésekben rögzítenék a munkáltatói és munkavállalói érdekképviseletek, ezzel jelentősen nőne a kollektív szerződéses lefedettség Magyarországon, így eleget tennénk az Európai Unió elvárásainak.

Az európai minimálbér is maradéktalanul megvalósulna, mivel 2027-től a korábbi garantált bérminimum lenne az új kötelező legkisebb kereset, amelynél kevesebbet senki sem kereshetne, vagyis az ágazati bérminimumok sem lehetnek alacsonyabbak az egységesített minimálbér összegénél.

Mutatjuk, mennyi lesz jövőre a minimálbér

A jelenlegi, formálódó bérmegállapodás alapján 2024 január 1-étől

  • a minimálbér 15 százalékkal emelkedne, összege bruttó 232 000 forintról 266 800 forintra nőne. Kedvezmények nélkül pedig nettó 154 280 forintról 177 422 forintra emelkedne az összeg.
  • A garantált bérminimum 10 százalékkal nőhet, összege bruttó 296 400 forintról 326 000 forintra emelkedne. Kedvezmények nélkül a nettó összeg 197 100 forintról 216 800 forintra nőne.
  • A minimálbérektől függetlenül bármely munkavállaló kaphat a munkáltatójától december 31-ig inflációs kompenzációként egy egyszeri, adó- és járulékmentes kifizetést, legfeljebb nettó 100 ezer forintot.