A 14 éves és annál idősebb gyerekek egyes európai országokban mopedengedéllyel vezethetik a Citroen Ami retró riválisát, de Magyarországon sem szükséges B kategóriás jogosítvány a jármű vezetéséhez − írja az Autopro.

A Micro gyár Microlinójának egy olyan új változatát dobták piacra, amelyet gyerekek is vezethetnek, a modell kialakítása ugyanis megfelel azoknak az előírásoknak, amelyek megengedik, hogy 14 évesek is volán mögé üljenek.

A Microlino Lite 12 lóerős villanymotorja 40 km/h-s végsebességre elég, ez ugyanis a maximum sebessége az L6e négykerekűeknek, mint például a Citroën Ami.

Az L6e követelmény teljesítése szerint tehát 14 évesek is vezethetik ezt az autót, ám a korhatár országonként eltér.

  • Franciaországban és Olaszországban 14,
  • Svédországban, Németországban, Ausztriában és Spanyolországban 15,
  • a legtöbb más országban pedig 16 évesnek kell lenni.

Nem csak erre építenek azonban ezzel az autóval, ugyanis

ezeket az L6e járgányokat bárki vezetheti Európában, akinek nincs jogosítványa, de mopedengedélye igen.

Az Autopro azt írja, a gyártók nem a látványt helyezték hangsúlyba, az élénk színek és a BMW Isetta által inspirált dizájn alatt ugyanazt az acélból és alumíniumból készült karosszériát találni, amelynek teljes elülső panelje oldalra fordul, hogy a két ülésre be lehessen szállni.

Akinek erre a kisautóra fájna a foga, az 5,5 és 11 kilowattos verzió közül választhat, előbbi 100 km-es távolságra elég és 2 óra alatt lehet 80 százalékra tölteni, míg utóbbi 180 km-re elég, és 4 óra alatt tölt fel.