A Marca című spanyol sportlap szerint Kylian Mbappé, a franciák világbajnok labdarúgója már alá is írta szerződését a Real Madriddal. A 25 éves sztárfutballista állítólag már múlt kedden, egy jó hangulatú találkozó keretében közölte klubja, a Paris Saint-Germain elnökével, Nasszer el-Kelaifivel, hogy távozik. Egyúttal arra kérte a PSG vezetőit, hogy ne tegyenek több ajánlatot neki.

A Marca hétfői híre alapján Mbappé a nyártól számítva öt évre kötelezte el magát a Real Madridhoz. A 2022-es világbajnokság gólkirálya 2017-ben, az AS Monacótól igazolt a PSG-hez, amelyben gólrekorder lett, és ötször nyert bajnoki címet, háromszor pedig kupát. Már 2022-ben is közel állt ahhoz, hogy a Realhoz igazoljon, de az akkor végül meghiúsult.

A spanyol sportlap szerint a francia válogatott csatár a Real Madrid legjobban fizetett játékosa lehet még úgy is, hogy a spanyolországi gázsija látványosan elmarad a 2022-ben ajánlott összegektől:

Mbappé bónuszok nélkül 15–20 millió euró körüli összeget vághat zsebre

amivel nem keres sokkal többet a klub legjobban fizetett játékosainál, míg Párizsban a 2022-es szerződéshosszabbítás után évi nettó 32 millió euró ütötte a markát. Mbappé aláírási bónusza is kevesebb lett: míg 2022-ben 130 millió eurót kapott volna, addig most 50 millió euróval kell beérnie a szerződése aláírásakor.

Mi lenne a szerepe a Real Madridnál?

„Mivel Vinicius és Rodygo elfoglalják a széleket, Jude Bellingham pedig játékmesterként vagy hamis 9-esként játszik, Mbappé úgy illeszkedne Carlo Ancelotti csapatába, mint egy kesztyű a középcsatár posztján” – írja a Marca.

Ebben az esetben a francia osztozna elöl Viniciusszal, mögötte pedig Bellinghammel. Ez lenne a hiányzó darab a kirakósból Karim Benzema távozása után. Rendkívül erős ez a felállás, ami sok trófeával kecsegtethet még a jövőben.