A turisztikai szezon ideje alatt naponta már 124 járat közlekedik valamely Utasellátó-szolgáltatással, köztük bisztró- vagy étkezőkocsi, illetve háló- vagy fekvőhelyes kocsival.

A három éve újjászervezett fedélzeti és állomási vendéglátás népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint a közel teltházas nemzetközi vonatok, a balatoni étkezőkocsik teljes kihasználtsága és az egyre bővülő szolgáltatások – írja közleményében a MÁV-START.

Fontos és jó döntésnek bizonyult, hogy hosszú idő után újjászervezte a társaság a vasúti vendéglátásért felelős Utasellátót. A közelmúltban a Batthyány téri aluljáróban megnyílt az Utasellátó falatozó, illetve az Utasellátó célú kocsik műszaki és arculati megújulása is megtörténik.

Az idei nyári szezonban már tíz étkezőkocsiból – amelyek a Balaton IC-kben is közlekednek – hat már kívülről és belülről is megújult, a járművekbe új konyhatechnikát, modern berendezéseket szereltek.

Az utasok is elégedettek a fejlesztésekkel

A Balaton InterCity-ken június eleje óta már 2500 hamburger és 4375 korsó sör fogyott, a nyári szezonban Budapest és Keszthely között két óránként közlekednek belföldi forgalomban étkezőkocsik a Balaton IC vonatok részeként, amelyekben streetfood jellegű ételek is megtalálhatók az étlapon. A turisztikai szezon ideje alatt naponta 124 járat közlekedik valamely Utasellátó-szolgáltatással.

Nagy változások kezdődtek a Nyugati pályaudvar környékén

Augusztus 10-én adták át a munkaterületet, így megkezdődnek a munkálatok a Nyugati pályaudvar újabb részein. A keresztaluljáró felújítása a próbafeltárásokkal már pénteken megindul, a régi peronlift cseréjét pedig tervezési feladatokkal kezdi a nyertes vállalkozó. Bővebben >>>

Az Utasellátó étkezőkocsik megtalálhatók a MÁV-START legnépszerűbb nemzetközi járatain is, így például a Berlinen át Hamburgba közlekedő Hungária EuroCity vagy a Varsó-Terespol felé közlekedő Báthory EuroCity vonatokon.

A MÁV sikerétele, a START-burger
A MÁV sikerétele, a START-burger
Kép: MÁV-START Zrt.

A bisztrókocsi-szolgáltatást a MÁV-START újonnan gyártott IC+ 1. és prémium osztályú kocsijai tették lehetővé, ezekből harmincötöt állított forgalomba a vasúttársaság. A Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc felé közlekedő Tokaj, a pécsi Mecsek, a szegedi Napfény, illetve az észak-balatoni forgalmat színesítő Kék Hullám és Levendula IC-k bisztrószakaszában az Utasellátó hideg italokkal, harapnivalókkal, egyszerűbb ételekkel, édességekkel és kávéféleségekkel várja az utasait.

A bisztrókocsi szolgáltatás is nagyon népszerű, ezeken a járatokon négy ízben kapható lepények, amikből összesen 9 ezer fogyott.

Az Utasellátó sikere mögött már több mint négyszáz munkavállaló áll, akik a vasúti vendéglátási szolgáltatások tervezésén, szervezésén és napi szintű megvalósításán dolgoznak.

Újabb hét vasútvonalat zárna be a MÁV, az előző tíz után

Augusztus elsejével már feladtak tíz vasútvonalat, most újabb hét esetében helyettesítenék a vasúti közlekedést távolsági buszokkal. Bővebben >>>