Ha szimplán csak egy celeb pénztermelő képességet nézzük, azt Kasza Tibi tudja a leginkább demonstrálni. Étrendkiegészítőivel milliárdos árbevételt termelt, adózott eredménye alapján nem kérdés az üzleti siker. A hitelesség más kérdés: a Gazdasági Versenyhivatal tavaly júniusban indított vizsgálatot vállalata ellen, és bár az ügyben még nincs verdikt, a műsorvezető márkaegészség-indexe esett. Ugyanígy a róla szóló online tartalmak elérése is csökkent – tavalyhoz képest tizenegy helyet hatra csúszva Kaszának idén a 16. pozícióval kell beérnie.

Az ismertségi, a közkedveltségre vonatkozó, hitelességi és az értékesség alapján is sorrendet állított fel a Forbes a magyarországi közéleti személyiségek közt. A magazin augusztusi számában olvasható egy minden eddiginél hosszabb, negyvenfős lista és értékelés, de a portálon megjelent cikkből is kiderül néhány részlet.

Ha már a zuhanásoknál tartunk, Kasza Tibihez hasonlóan nagyot, tíz helyet esett Rubint Réka (18. hely), akinek hirtelen kétszázezer követővel megugró Instagram-oldaláról húsvétkor cikkezett a sajtó. A lista abszolút negatív rekordját azonban férje, Schobert Norbi jegyzi: a Norbi Update adósságával és az ezt követő negatív médiahullámmal küzdő fitneszguru a tavalyi 19. helyezésével szemben idén kiesett a legértékesebb celebek közül.

A legértékesebb celebek sorrendjét egyébként idén is Majka vezeti, aki Sebestyén Balázs műsorvezetőt szorította második helyre a felsorolásban.

az énekes műsorvezetőt többször említették a sajtóban, és intenzívebb volt az online jelenléte is. Más kérdés ugyanakkor, hogy Sebestyén a legismertebb celeb ma Magyarországon.

Az értékesség-kategóriában harmadik helyezett nem más, mint Rúzsa Magdi énekesnő, aki egyúttal a második legkedveltebb is, megelőzve Zsédát. 

A leghitelesebb és legkedveltebb celeb egyaránt Borbás Marcsi műsorvezető, aki a nyolcadik helyet szerezte meg a legértékesebb celebek listáján. A második leghitelesebb Ördög Nóra – legalábbis a Forbes cikke szerint. 

A legkedveltebb-leghitelesebb kategóriák leckét tanítanak a celebeknek:

ugyan sok út vezet a legértékesebb negyvenbe, és szenzációhajhász bulvárt etető profi celeb és sztárallűröket nélkülőzó, Instagram-tagadó sztár is jól megfér egymás mellett, sokan ezen a két szemponton hasaltak el.

Hiába a sokszázezres követőtábor és a folyamatos figyelem, a kedveltségi-hitelességi mutatók épp ellentétesen arányosak az ismertséget és láthatóságot adó bulvárszereplésekkel.

A legkelendőbb témákat az elmúlt egy évben Berki Mazsi, Kulcsár Edina és G.w.M. szolgáltatta: Berki a Forbes címlapmegjelenések gyakoriságát pontozó összesítésének első, Kulcsár harmadik, párja pedig negyedik helyezettje lett. Ugyanakkor a reprezentatív kutatás a hitelességi-kedveltségi kategória legaljára sorolta őket. Kulcsár a harminckettedik helyet szerezte meg, Mazsi és G.w.M. azonban kimaradt a felsorolásból.

 

Listázták, mennyit keresnek a hazai sztárok egy fellépéssel

Kijött egy sztrágázsikat leleplező lista. A hazai énekesek és zenekarok között összegyűjtötték Caramel, az Irigy Hónaljmirigy, Dér Heni, a Wellhello és számos más sztárfellépő koncertezési díját. Bővebben>>>