A győri önkormányzat honlapjára felkerült dokumentum alapján:

  • az önkormányzat három Audi A6-ost;
  • A Polgármesteri Hivatal egy Audi A6-ost, egy Audi A8-ast és egy Audi Q3-ast bérel
  • áfával együtt összesen havi 3,6 millió forintért.

 

Az A6-ost 446 ezer forintért, a Q-3ast 656 ezerért bérli a Polgármesteri Hivatal, míg az önkormányzat darabonként 526 ezret fizet az A6-osokért havonta. Ilyen típusú autót használnak az alpolgármesterek is – derül ki az Úgytudjuk cikkéből.

A lap megállapításai szerint az autók egy részét a Carment Rent nevű cégtől bérlik. A luxusautókon felül egy antik Rába-teherautó, egy 2013-as évjáratú Audi A6, egy 2019-es Audi E-Tron, egy 2017-es Citroen Jumper, egy 2019-es Audi E-Tron és egy 2015-ös Dacia Duster is a hivatal és az önkormányzat birtokában van. Ezen felül egy 2019-es Mercedes és Ford kisbusz is szerepel a listán.

Hogy pontosan kik jogosultak az autók magáncélú használatára és annak elszámolása hogyan történik, nem derül ki a cikkből, ugyanakkor a lap az erről szóló szabály alapján úgy becsüli, hogy Dézsi Csaba András polgármester 28 777 forintot fizethetett az Audi A8-as használatáért, amikor azzal a Rammstein budapesti koncertjére ment.

A lap megkérdezte közérdekű adatigénylés keretében a többi győri önkormányzati céget is intézményt is, ám eddig nem kaptak tőlük választ.

Kifakadt a győri polgármester: Ezeket ki fogjuk rúgni a francba!

Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere a GyőrPlusz Rádióban beszélt arról, hogy a városban többen is „elégedetlenségüket fejezték ki” a napokban a fűnyírás ütemével. Hozzátette, véleménye szerint abban, hogy gondok vannak a fűnyírással, „van tudatosság is”. Bővebben>>>