A digitális pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó Remitly a Prolific viselkedéskutató platform segítségével egy tanulmányt készített arról, hogy mely nemzetek a legbarátságosabbak. A felmérésben mintegy háromezer résztvevőt kérdeztek meg 27 országból.

A turizmus.com cikke szerint a résztvevőknek a Big Five személyiségteszt „barátságosság” kategóriájára vonatkozó kérdéseket tettek fel. Az ebben a kategóriában magasabb értékkel rendelkező emberek nagyobb valószínűséggel empatikusak és fokozottan odafigyelnek arra, hogy mások jól érezzék magukat.

A felmérésben a legmagasabb pontszámot a dél-afrikaiak kapták, akik a válaszadók szerint melegszívűek, vendégszeretőek és nagyon nyitottak.

A második helyre a görögök futottak be, akik a megkérdezettek szerint kíváncsiak, szívesen állnak szóba idegenekkel, szeretik összehozni a régi és az új barátaikat, valamint nagy hangsúlyt fektetnek a társasági életre. A dobogó harmadik fokára a horvátok fértek még fel, akik a tanulmány szerint társaságkedvelőek és nagyvonalúak, szívesen szakítanak időt hosszú beszélgetésekre a barátaikkal vagy idegenekkel.

A top5-be még az erős közösségi érzésükről és vidám természetükről ismert mexikóiaik és a vendégszerető svédek kerültek még be.

A 25-ös toplistára a magyarok is felfértek, a Remitly kutatása szerint a 24. legbarátságosabb nemzet vagyunk a világon.

Eláruljuk a boldogság titkát, mert Magyarországnak nagy szüksége van rá

Hazánk tavaly óta öt helyet csúszott lefelé a lakosság boldogságérzetét mutató világranglistán. Az Economxnak nyilatkozó boldogságkutató szerint a „skandináv életérzés” receptje könnyebb, mint gondolnánk, és elkerülhetetlen a szemléletváltás.