Úgy tűnik, Lázár János komolyan gondolja a MÁV-Volán csoport megreformálását, most éppen a jegy- és bérletrendszerről elmélkedett. Az építési és beruházási miniszter szerint „itt az ideje a rendszerváltásnak a jegyek és bérletek terén is.”

„Az elmúlt 30 év legnagyobb tarifareformján dolgozom a munkatársaimmal a minisztériumban és a MÁV-VOLÁN-csoportnál. A célom az, hogy 65 év felett és 14 év alatt ingyenesen utazhasson mindenki Magyarországon. Ezzel a közösségi közlekedés nyertesévé tehetünk minden magyar családot” - írta Facebook bejegyzésében Lázár.

A miniszter ingyenessé akarja tenni a közlekedést a legsérülékenyebb társadalmi csoportok számára is, például a fogyatékkal élőknek, és az eddigieknél több segítséget akar adni a közalkalmazottak, például a pedagógusok és az egészségügyben dolgozók utazásához. 

Lázár szerint az a cél, hogy többet adjanak kevesebbért, szerinte ugyanis ezt a bonyolult rendszer még a Kádár-korszakból való, egyszerűbben is meg lehet oldani ezt a rendszert.

A bejelentés szerint az előterjesztést december 19-én tárgyalja újra a kormány.

Az építési és beruházási miniszter arról számolt be, hogy még soha nem használták annyian a MÁV és a Volán hálózatát, mint mióta bevezették az ország- és vármegyebérleteket. Kiemelte, hogy körülbelül 50-100 ezer olyan új bérletes lett, akik eddig nem voltak törzsutasok a tömegközlekedésben. Lázár szerint ez leginkább a 600 forintos üzemanyagárnak és az állandó dugóknak köszönhető, de még ezek mellett is vitathatatlan az új bérletkonstrukciók érdeme, amelyből már több mint 3,6 milliót adtak el.

Lázár elismeri, hogy a szolgáltatások minősége több mint kifogásolható, ezért is van, hogy a kormánytól plusz pénzt kér a közösségi közlekedésre, ezen belül is első helyen a kötött pályás közlekedés áll első helyen a fejlesztendő területek listáján.

 

 

 

Karácsony Gergely: „Ritka pillanat, Lázár János egyetért velem”

A kormány egyik közlekedéspolitikai lépését és magát Lázár Jánost is megdicsérte Karácsony Gergely. Ugyanakkor a budapesti főpolgármester egy éles kritikát is szúrt a dicséretbe. Ha többre kíváncsi−−−>