Egy dróntámadást követően tüzet kellett oltani el a volgográdi olajfinomítóban – közölték a helyi hatóságok. A beszámolók szerint hatalmas volt a füstoszlop.

Volgográd kormányzója, Andrej Bocsarov a helyi adminisztráció Telegram csatornáján azt mondta, hogy az incidensnek nincs áldozata.

„Egy lezuhant UAV lezuhanása következtében tűz ütött ki a Volgográdi Olajfinomítóban. A tűzoltó-mentő erők gyorsan munkához láttak, a tüzet azonnal lokalizálták, a nyílt lángokat eloltották. Személyi sérülés nincs” – mondta. 

A finomító tulajdonosa, a Lukoil még nem reagált a történtekre.

A Reuters emlékeztet: Oroszország és Ukrajna folyamatosan célozza egymás energetikai infrastruktúráját, ezek nyilvánvaló célja az ellátás és a logisztika megzavarása, valamint az ellenfél demoralizálása.

Közben az orosz energiainfrastruktúrát az elmúlt hónapban számos technikai hiba is sújtotta, ami tovább növelte a bizonytalanságot a közel-keleti konfliktus miatt már amúgy is kínlódó globális olaj- és gázpiacokon.

A LUKOIL-Volgogradnyeftepererabotka az Orosz Föderáció déli szövetségi körzetének legnagyobb kőolajtermék-gyártója, az üzem kapacitása 14,8 millió tonna. 1993 óta a PJSC LUKOIL leányvállalata.

 

 

 

Odacsaptak az ukránok, orosz stratégiai gázterminált ért találat

A Moszkva szerint civileket is ért ukrán tüzérségi csapás, amely két tucat áldozatot követelt egy orosz ellenőrzés alatt álló kelet-ukrajnai városban, szélesebb körű orosz megtorlást válthat ki. >>>