A Binance megállapodott az amerikai hatóságokkal a korábbi regisztrációs, megfelelési és szankciós problémák megoldásáról. A cég készült erre a pillanatra, és reményeik szerint ez nem lesz semmilyen hatással a felhasználói élményre vagy a funkcionalitásra. „Ezzel a folyamattal a platformunk még biztonságosabbá és megbízhatóbbá vált” – írják a közleményben.

Ez a bejelentés lehetővé teszi a cég számára, hogy a tanulás és a növekedés egy kihívásokkal teli, mégis átalakító fejezetét zárják le, és elkezdik megosztani a Binance és a kriptoipar jövőjéről alkotott elképzeléseiket.  

Üzletünk alapjai továbbra is sziklaszilárdak. A Binance továbbra is a világ legnagyobb volumenű kriptopénz tőzsdéjét működteti. Nagyon komolyan vesszük a letétkezelői felelősségünket, és minden felhasználói eszközre 1:1 fedezetet tartunk fenn, ami azt jelenti, hogy a felhasználók bármikor kivehetik a platformról eszközeik 100 százalékát. Fontos, hogy soha nem tántorodtunk el alapvető értékeink fenntartásától.

 

Az amerikai ügynökségekkel kötött állásfoglalások:

- nem állítják vagy jelzik, hogy a Binance bármilyen felhasználói pénzeszközzel visszaélt volna, és

- nem állítják vagy jelzik, hogy a Binance bármilyen piaci manipulációban részt vett volna. 

Lemondott a vezérigazgató, de a részvényeit megtartja

Changpeng Zhao, a Binance alapítója és vezérigazgatója lemond vezérigazgatói szerepéről. A Binance többségi részvényeseként továbbra is rendelkezésre áll majd, hogy a Binance konzultálhasson vele üzleti tevékenységeink bizonyos területein. Azonnali hatállyal Richard Teng, a Binance korábbi globális regionális piacokért felelős vezetője veszi át helyét a vezérigazgatói poszton.

A Binance-hez való csatlakozása előtt Richard Teng az Abu Dhabi Global Market pénzügyi szolgáltatások szabályozó hatóságának vezérigazgatója, a Szingapúri Tőzsde szabályozási igazgatója, valamint a Szingapúri Monetáris Hatóság vállalati pénzügyi igazgatója volt.

A cég hisz abban, hogy a kriptoipar kilátásai pozitívak.

„Olyan közösséget és ökoszisztémát építettünk, amely képessé teszi az egyéneket arra, hogy a blokklánc technológia erejét kihasználva lehetőségeket teremtsenek családjaik, közösségeik és gazdaságaik számára világszerte. Üzletágunk még a 2022-es medvepiac idején is több millió új felhasználóval bővült, és 2023-ban átléptük a 150 millió regisztrált felhasználó mérföldkövet” – olvasható a sajtóközleményben.

Vége a dalnak, bűnösnek vallotta magát és lemond a kriptotőzsde-vezér

Changpeng Zhao amellett, hogy távozik az általa létrehozott cég vezérigazgatói posztjáról, 50 millió dolláros pénzbírságot is fizet. Elismerte a pénzmosási szabályok megsértését is.Ez elképesztő csapást mért a globális kriptoipar legerősebb és legbefolyásosabb alakjára. A Seattle-i szövetségi bírósághoz benyújtott dokumentumok szerint a Binance vállalat maga is beleegyezett abba, hogy bűnösnek vallja magát, és 4,3 milliárd dollár pénzbírságot és visszatérítést is fizet a megkárosított ügyfeleknek.A november 20-i keltezésű bírósági iratok szerint a szövetségi ügyészek már november 14-én benyújtották a büntetőjogi vádemelési iratokat mind a Binance, mind Zhao ellen. Zhaot másokkal együtt a banktitok törvény megsértésével vádolják, mivel nem hozott létre hatékony pénzmosás elleni programot, és megszegte az amerikai gazdasági szankciókat.