A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy az irodában eltöltött kávészüneteknek 77 százalékos esélye van a termelékenység javítására. A kávészünet csodákat tehet az energiájával – és nem csak a koffein miatt – írja a HR News.

A Connect Vending kávéfőző-szolgáltató kísérletében megvizsgálták, hogyan hat a munkatársakra egy hét kávészünet nélkül. Ennek során 30 résztvevő értékelt bizonyos tényezőket a munkájukkal kapcsolatban.

Egy hét kávészünet nélkül a résztvevők 77 százaléka tapasztalta, hogy csökkent a termelékenysége. Átlagosan úgy érezték, termelékenységük 23 százalékkal kisebb lett.

Az új tanulmány azt is feltárta, hogy a kollégákkal folytatott kávészünetek hatással vannak a munkával való elégedettségre:

  • 94 százalék esély van arra, hogy a személyzet kevésbé fogja jól érezni magát az irodában,
  • 84 százalék esély van arra, hogy az alkalmazottak kevésbé élvezik a munkájukat,
  • 70 százalék nagyobb valószínűséggel mond fel.

A tanulmány szerint a szünetek a munkatársi kapcsolatok szempontjából is kulcsfontosságúak.

Egy hét kávészünet nélkül a dolgozók 77 százaléka érezte úgy, hogy távolabb került még a legközelebbi kollégájától is.

Kiderült, mire van szüksége az irodistáknak. Fenntarthatóság, közösségépítés – ezek a legfontosabb trendek jelenleg az irodapiacon, emellett alkalmazkodni kell a hibrid munkavégzéshez és a megváltozott munkavállalói igényekhez is. Kihirdették Az Év Irodája verseny idei győzteseit. Erről itt írtunk többet >>>