Eddig csak évfordulókor lehetett kötöttségek nélkül új biztosítást kötni, idéntől azonban ezt már márciusban is megtehetjük. Ráadásul az ingóságokra kötött biztosításokat is le lehet cserélni január óta – írja a Netrisk közleményében. Besnyő Márton ügyvezető igazgató szerint ez azért fontos, mert lehet, hogy valaki bérelt lakásra kötött a tulajdonos biztosítást, de ingóságra nem.

Netrisk adatai szerint idén januárban 35 ezer forint volt a lakásbiztosítások átlagára, a kizárólag ingatlanokra kötött szerződéseknél pedig több mint 36 ezer forint. A kizárólag ingóságokra szóló lakásbiztosítások esetén ez a szám 9800 forint.

A közlemény szerint mindenkinek érdemes kihasználnia a márciusi lehetőséget, a cég várakozásai szerint akár 500 ezren is válthatnak majd, a kampány első napjának adatai alapján pedig 70 százalékuk új biztosítóval lép kapcsolatba.

lakásbiztosítás díjaira is kedvező hatással lehet a márciusi váltási lehetőség, a Netrisk adatai szerint az MNB-átlagdíjakhoz képest már most átlagosan 25 ezer forint megtakarítást értek el azok, akik váltottak, az éves átlagos díj a kampány első napján kevesebb mint 33 ezer forint volt.

Egyszerűbb lehet a biztosítási ügyintézés

A biztosítás megkötésének teljes folyamata elérhető lesz online az egyik hazai alkuszcégnél. Ez azt jelenti, hogy a biztosítási típusok jó részét el tudják majd intézni a lakossági ügyfelek akár a telefonjukról is.
Ha többre kíváncsi, ide kattintva olvashat tovább--->