Egy múlt hónapban megjelent tanulmány szerint a halolaj-kiegészítők szedése növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

A CNET beszámolója szerint a BMJ Medicine folyóirat kutatása arra jutott, hogy a halolaj szedése növelheti a szabálytalan szívverés és a stroke kockázatát.

Azt viszont megállapították, hogy akik már szenvedtek valamilyen szív- és érrendszeri betegségben, azoknak előnyös lehet a halolaj-kiegészítők szedése.

A halolaj-kiegészítők az omega-3 zsírsavak egyik leggyakoribb forrásainak számítanak. Korábbi kutatások szerint több egészségügyi problémára is pozitív hatással lehet, mint például a reumás ízületi gyulladás, a kognitív képességek romlása vagy az ADHD.

Dr. Navya Mysore New York-i orvos azt tanácsolja, hogy amennyiben valaki bármilyen egészségügyi probléma miatt szeretné felvenni a halolaj kapszulák fogyasztását a rutinjába, akkor jó ötlet először orvoshoz fordulnia, mielőtt egyénre szabott döntést hozna.

Áll a bál az étrend-kiegészítők piacán

Átrendezheti egy belügyminisztériumi rendelettervezet az étrend-kiegészítők kereskedelmét. A Bigyox a biztonságos vitaminfogyasztást helyezi előtérbe, a Mékisz pedig az értékesítési csatornák minél szélesebb körét támogatja.