Azért nem kell árat emelniük, mert az előző évhez képest csökkentek a takarmányárak és normalizálódtak az energiaárak is, egyedül a bérköltség növekedett – mondták el az RTL Híradójában.

halra a téli időszakban nagyobb a kereslet, a szakmabeliek arra számítanak, hogy a kedvező árak mellett az idén még több fogy majd.

Az élő ponty kilója várhatóan kétezer forint, a harcsa kilója négyezer forint körül lesz majd. Persze a tisztított, kibelezett halak és a filék többe kerülnek majd.

Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi szervezet szóvivője azt nyilatkozta, levelet fognak írni a kereskedőknek, hogy hozzájuk hasonlóan ne változtassanak az árakon.

A szervezet szerint az árakkal lehetne a leginkább ösztönözni a halfogyasztást Magyarországon, ami még mindig elmarad az Uniós átlagtól.

Szerény karácsony lesz az idei?

Megnéztük a karácsonyi dekorációk árait, és azt is, hogy mekkora volt a változás a tavalyi évhez képest. Brutális drágulást tapasztaltunk egyes termékeknél: a műfenyőkért közel 60 százalékkal kell többet fizetni, mint tavaly ilyenkor. Kalkulációnk alapján az ünnep díszeknél átlagosan 20 százalékos a drágulás. Bővebben >>>