Tavaly Csányi Sándor OTP-vezér és Felcsuti Zsolt vette át a vezetést a leggazdagabb magyarok listáján a 2017 óta élen álló Mészáros Lőrinctől, de az idén ismét előre tört a felcsúti milliárdos. 591 milliárd forintra becsült vagyonával most senki sem tudta legyőzni – adta közre listáját a Forbes.

Íme a lista: 

1.      Mészáros Lőrinc, 591 milliárdos becsült vagyonnal,

2.      Csányi Sándor, OTP-vezér, akinek 573,7 milliárd forint a vagyona,

3.      Felcsuti Zsolt, az MPF Holding tulajdonosa, akinek 442,9 milliárd forint a becsült vagyona,

4.      Veres Tibor, akinek becsült vagyona 438,2 milliárd forint,

5.      Gattyán György, 424,8 milliárd forintos becsült vagyonnal,

6.      Szíjj László, akinek becsült vagyona 281,3 milliárd forint,

7.      Jellinek Dániel 249,5 milliárd forintos becsült vagyonnal,

8.      Demján Sándorné és családja, becsült vagyonuk 225,6 milliárd forint,

9.      Széles Gábor, akinek becsült vagyona 206,8 milliárd forint,

10.   Garancsi István, aki 197,3 milliárd forintos becsült vagyonnal rendelkezik.

Az idei listára ismét visszakerült Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum és a XXI. század intézet főigazgatója, a 4iG-vezér Jászai Gellért, és Nagy György, Csányi Sándor egyik meghatározó és rendszeres üzlettársa.

Megjelent a listán Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök veje is, aki a középmezőnybe került  75,3 milliárd forintos becsült vagyonával.

Tiborcz Istvánról nemrégen azt írtuk, hogy a Waberer’s tulajdonosi struktúrájában a saját, illetve a BDPST által birtokolt részesedése elérte az 52 százalékot, erről itt írtunk részletesen, különösen annak fényében, hogy a listáról más nevek is szerepelnek az akcióban >>>

Az ötven leggazdagabb magyar összvagyona 6935 milliárd forint, ami a hazai 2022-es GDP körülbelül 10 százalékának felel meg. A lap azt írja, hogy most először öt magyar is lesz a Forbes nemzetközi (dollár)milliárdoslistáján.