Egy, a saját felhasználói által generált, a világ nagyvárosainak megélhetési költségét összegző weboldal, a Numbeo azt mutatta meg, hogy milyenek a sörárak Európa nagyvárosaiban. A táblázat a csapoltsör-átlagárak trendjét mutatja.

A vg.hu megjegyzi, az átlag a labdarúgó Európa-bajnokság egyes helyszínein hajszálra 4 euró, és ez bizony még nem is a legdrágább. Ehhez képest a Numbeo júniusi 12-i mintavétele alapján Rejkjavíkban egy korsó csapoltsörért 10 eurót kell fizetni. Hasonlóan drága mulatság a másnaposság Osloban, Koppenhágában és Helsinkiben, London pedig nincs tőlük messze elmaradva, itt ugyanis 7,7 euróba kerül egy korsó sör, míg Dublinban 6,5 euróba.

A felmérés alapján Budapesten 2,5 eurót kell kifizetni a klasszikus fociitalért.

Mi a helyzet a szomszédságunkban? Szlovénia fővárosa átlagosan 3 eurót, Pozsony szintén 2,5 eurót, míg Bukarest 2,4 eurót kér egy korsó csapoltsörért, míg Kijev mindössze 1,1 eurót.

A legfrissebb adatok alapján ugyanakkor az is látszik, hogy meglehetősen nagy különbségek vannak Európa-szerte a csapolt sörök árai, valamint az alkoholos italok általános színvonala között. Ugyanakkor az Eurostat adatai szerint az egész EU-ban Budapesten a legolcsóbb, nem csupán a sör, hanem önmagában az alkoholos ital is.

Ez a generáció már szinte alig iszik

Például a szüleik vagy a nagyszüleik generációjához képest meglepően nagy arányban állítják azt magukról, hogy 100 százalékban antialkoholisták.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→