Jövőre is rendkívül kedvező feltételekkel lesz elérhető a szabad felhasználású diákhitel, marad a 7,99 százalékos kamat annak érdekében, hogy aki akar és képes rá, az anyagi lehetőségétől függetlenül tanulhasson, végzettséget, illetve diplomát szerezhessen.

diákhitel jelenleg is rendkívül népszerű a hallgatók körében, idén is több mint 13 ezer új szerződéskötésre kerülhet sor, míg az élő szerződések száma meghaladja a 200 ezret.

Az alacsony kamat mellett a kormány előnyös diákhitel számla létrehozásával is segíti a hallgatókat, akik júliustól minden eddiginél kedvezőbb feltételek és lehetőségek mellett nyithatnak diákhitel számlát.

A diákhitel számlát biztosító kereskedelmi bankoknak ugyanis ingyenesen kell biztosítaniuk például a havi számlavezetést, az elektronikus szolgáltatások felületének használatát, a havi bankszámlakivonatot és a kapcsolódó bankkártya használatát is.

Már több mint 16 ezren hátat fordítottak a magyar felsőoktatásnak

A külföldre jelentkező magyar hallgatók 89 százaléka sikeresen bekerül a nemzetközi egyetemek egyikére, ez derül ki a friss statisztikai adatokból. A diákok között Ausztria, Németország, Hollandia, az Egyesült Királyság és Dánia a legnépszerűbb. Ha többre kíváncsi–––>