A DB azt tanácsolja utasainak, hogy ha tehetik, halasszák el utazásukat – írja közleményében a MÁV. A közlekedési társaság hozzátette, a Németország felé utazóknak érdemes a MÁV, illetve a DB felületeiről tájékozódni.

A tájékoztatás szerint a sztrájk a Budapest-Stuttgart-Budapest közötti Kálmán Imre EuroNight, a Budapest-Bécs-Salzburg-München-Budapest közötti Railjet Xpress, valamint a Budapest–Berlin–Budapest közvetlen kocsikat továbbító Metropol EuroNight és a Budapest–Hamburg–Budapest között közlekedő Hungária EuroCity vonatokat érinti.

A hazai vasúttársaság hozzáteszi, hogy a korábban, január 8-ig megváltott, január 9-én estére, valamint 10-ére és 11-ére vagy 12-ére Németországba, Németországból vagy Németországon keresztül történő utazásra szóló menetjegyek és helyfoglalások díjmentesen visszaválthatók, illetve január 19-ig felhasználhatók, a jegyen feltüntetett viszonylatban.

Megbénulhat a német vasút

Több napos sztrájkra szólított fel vasárnap este a német vasutasszakszervezet (GDL) az állami Deutsche Bahn (DB) vasúttársasággal kialakult bérvitában.