Szebb napokat is látott már a Chrysler, azonban a Stellantis patinás amerikai márkája hamarosan feltámadhat egy új elektromos szedánnal.

A Halcyon Concept egy felsőkategóriás szedán áramvonalas karosszériával és olyan futurisztikus részletekkel, mint a felfelé nyíló tetőablakok vagy a hátrafelé nyíló hátsó ajtók.

Műszakilag a Stellantis által fejlesztett STLA Large padlólemezre épül, amelyet 800 voltos elektromos rendszer és 118 kilowattórás akkumulátor fogadására is felkészítettek, így az erre épülő autókkal akár két másodperc alatt is nulláról százra lehet gyorsulni.

A STLA Large platformot a Dodge, a Maserati és az Alfa Romeo is használja majd, a Giulia elektromos hajtású utódja is erre épül majd rá. 

A player.hu emlékeztet, hogy jövőre lesz száz éve, hogy Walter Chrysler megalapította az autógyártót, azonban a márka egyetlen megmaradt típusa mára a Voyager örökségét megtartó Pacifica egyterű.

2022-ben egyszer már úgy tűnt, hogy visszatér a Chrysler, akkor leplezték le ugyanis az Airflow nevet felélesztő crossover koncepcióját, azonban végül nem lett semmi a projektből.