Az eset a városközpontban található Avenue de la Toison d'Or sugárút mentén történt. A rendőrség közölte, nincs arra utaló jel, hogy terrorcselekményről lenne szó. Ugyanígy nyilatkozott Ixelles polgármestere, Christos Doulkeridis is, aki szerda este a helyszínen járt.

Az RTBF közszolgálati média közlése szerint a lövöldözés elkövetője vagy elkövetői már nem voltak a helyszínen, amikor a rendőrség megérkezett. Több mentőautó érkezett a helyszínre, hogy elszállítsa a sebesületket. Az ügyészhelyettes az ügyet gyilkossági kísérlet miatt a vizsgálóbíró elé utalta.

Az este folyamán a vizsgálóbíró, az ügyész, a szövetségi rendőrség ballisztikai szakértő jelenlétében átvizsgálja az incidens helyszínét.

Horrorgyilkosság történt szombat este Párizsban is egy, a titkosszolgálatok által már ismert, radikális iszlamista késsel megölt egy német turistát, két másik embert pedig megsebesített, egyiküket kalapáccsal – az elkövető a muszlimokért akart bosszút állni. Pénteken óvatosságra intették a Németországba utazó magyarokat is, erről itt olvashat többet >>>