A pénzpiaci alapokból 0,5 milliárd forintnyi tőke távozott, amin a hozamok azonban javítani tudtak, így összességében 0,9 százalékkal nőtt a kategória vagyona az idei első hónapban.

A kötvényalapokhoz összesen 208 milliárd forint friss tőke érkezett, magasan a legtöbb a kategóriák között.

  • A rövid futamidejű kötvények jártak az élen 210 milliárd forinttal,
  • a hosszú futamidejű kötvényalapok tőkebeáramlása 6 milliárd forint volt januárban,
  • a szabad futamidejű kötvényalapoktól 8 milliárd távozott.

hozamok is hozzájárultak a vagyonnövekedéshez, így mindösszesen 4,8 százalékos növekedést tud felmutatni a legnagyobb vagyonú kategória.

A vegyes alapokhoz 48,8 milliárdnyi tőke érkezett.

  • Az óvatos alapok 12,9 milliárd forint,
  • a kiegyensúlyozott alapok 35,1 milliárd forint,
  • a dinamikus alapok 0,8 milliárd forint beáramlással zártak.

A kategória vagyonát növelték a kedvező hozamok is, így a vagyon 3,9 százalékkal nőtt.

A részvényalapokhoz 12,9 milliárd forint tőke áramlott, az árfolyammozgások is segítettek, így 3,7 százalékkal gyarapodott a vagyon.

A tőkevédett alapokhoz 32,7 milliárdnyi tőke érkezett a hónap során, a hozam sem maradt el, így a kategória vagyona 6,7 százalékkal tudott nőni.

Az abszolút hozamú alapok esetében 68 milliárd áll az értékesítési soron. Ehhez hozzájárultak új alapok, illetve sorozatok elindulásai. A hozamok is kedvezően alakultak, így 6,5 százalékos növekedés jelentkezett a kategória vagyonában.

A származtatott alapokhoz 1,7 milliárdnyi tőke érkezett. A hozamok is hozzá tudtak tenni a növekedéshez, így a vagyon átlagot meghaladó mértékben, 6,9 százalékkal nőtt.

Az ingatlanalapoktól 1,1 milliárd forint tőke áramlott ki, de hozamokra most is lehetett számítani. így végül a nettó eszközérték 0,8 százalékkal lett több.

Az árupiaci alapok esetében 3,3 milliárdnyi tőke érkezését láthatjuk. A hozamok is hozzá tudtak tenni a növekedéshez, így a vagyonváltozás 4,9 százalék lett.

Az elsősorban intézményi befektetők vagyonát kezelő zártkörű alapokba 10 milliárdnyi tőke érkezett. A hozamok is hozzá tudtak járulni a növekedéshez, így összeségében a vagyon 2,2 százalékkal nőtt.

A Bamosz 24 tagja összesen 19 400 milliárd forint vagyont kezel.