A Balaton partján a klasszikus nyári turistaroham lecsengett, az eddigi számadatokból látszik, valamivel kevesebben érkeztek idén Balatonboglárra, mint a korábbi esztendőben – írja a sonlie.hu.

Mészáros Miklós polgármester a lapnak elmondta, ezen a nyáron 123 ezer vendégéjszakát töltöttek a turisták a városban, amely még nem végleges összesítés. Hozzátette, úgy látják, hogy a bevételük nagyjából a tavalyi szinten marad.

A Gömbkilátó látogatottsága az idén rekordot döntött, köszönhetően a lomkorona-sétánynak

Eddig nagyjából 120 ezer látogatót fogadott egy évben a kilátó, de most már augusztusig a magasösvénnyel együtt 210 ezer felett van a jegyet váltó látogatók száma.

Kevesebben keresték fel azonban a Buborék élményfürdőt, de a polgármester szerint ez annak is betudható, hogy már augusztus 20-án be kellett zárni a magas fenntartási költségek miatt.

Az üzemeltető a lakossági ár háromszorosáért kapta az áramot, amely a következő szezonban már jóval kedvezőbb lesz, hiszen kedvezőbb ajánlatra bólinthattak rá.

Az újra ingyenessé vált a Boglári Szüreti Fesztivál százezreket vonzott a városba, de a hagyományos Balaton-átúszásra, és a halászléfőző versenyre is ezrek érkeztek. A programokhoz tartozott még, hogy a Kultkikötő színvonalas színházi estekkel várta a közönséget és a Veszprém–Balaton kulturális főváros 2023 rendezvénysorozat keretében megnyitott a Boglár 50 tárlat.

Nagy port kavart a balatonboglári parkolás kérdése

Hosszú tervezgetés után az idei évtől Balatonbogláron bevezették a fizetős parkolási rendszert. A parti övezetben óránként 400, a többi zónában 300 forintot kellett a parkolásért fizetni.

Szabályozottabb a forgalom a városban, a bogláriaknak továbbra is ingyenes maradt a parkolás a kártya kiváltásával. Augusztusig 72 millió forint bevételt jelentett ez a költségvetés számára, mondta Mészáros Miklós.

Ezzel a rendszer kiépítésének költségei megtérültek és innentől már csak hasznot termel Balatonboglárnak

– tette hozzá. A bevételt a jövőben út- és járdafelújításra, valamint a szabadstrandok fenntartására tervezik fordítani.

Közel kétmillió jegyet váltottak a Balatonra

Rekordközeli utasforgalom volt a MÁV-START járatain. Bővebben >>>