Lindsay Mustain, az Amazon egykori toborzója és a Talent Paradigm karrier-tréning cég jelenlegi vezérigazgatója szerint létezik egy kétségbeesett viselkedési forma, ami egyfajta „válassz engem” energiát áraszt magából, ez azonban minden alkalommal taszító hatással bír egy állásinterjún.

A szakértő a CNBC-nek azt mondta, számos módon elkerülhetjük, hogy ezt az érzetet keltsük: az első, hogy ne jelentkezzünk újra újra ugyanannál a vállalatnál állásokra, főként ne rövid időn belül.

Mustain úgy látja, hogy ha két éven belül húsz helyre jelentkezünk, akkor az „egyértelműen rossz jel” és attól függetlenül, hogy beillünk-e a munkakörbe, a munkaadó nem fog több időt szánni a jelentkezésünkre, ezért érdemes lehet öt szerepkörre korlátozni a jelentkezést, amelyhez a vállalaton belül szorosan kapcsolódhatunk.

A munkáltató szerint már az is intőjel lehet, ha a LinkedIn profilunkon beállítjuk a „Munkát keresek” bannert.

Azzal ugyanis csökkentjük annak a látszatát, hogy magas kaliberű jelöltek vagyunk, emellett pedig a beszélgetés dinamikáját is befolyásolhatja az állásinterjú során, mivel olyan, mintha nem ők akarnának meggyőzni arról, hogy dolgozzunk a vállalatnál, hanem mintha mi próbálnánk meggyőzni őket, hogy vegyenek minket számításba. Röviden: a kétségbeesés érzetét kelti.

Ami szintén negatív hatást gyakorolhat rólunk a munkáltató felé, hogy sértettnek és sebzettnek mutatkozunk a közösségi platformokon. Ha például beállítjuk a profilunkon, hogy munkanélküliek vagyunk, és kétségbeesett posztokban igyekszünk sürgősen állást keresni, az sosem tüntet fel jó színben minket. 

Érdemes lehet ehelyett inkább azt jeleznünk a környezetünk felé, hogy új lehetőségeket keresünk a fejlődésre, és mutassunk konkrét példákat a korábbi sikereinkről, hogy mit tanultunk az előző munkahelyünkön, és hogyan tekintünk a tapasztalatok alapján a jövőbeli kihívásokra.

Mindez „alkalmazkodóképességet és előretekintő gondolkodásmódot mutat a potenciális munkaadóknak” – mondja Lindsay Mustain.

Erre számítson, ha új állás után kell néznie

Minden második álláskereső átlagosan havi 3 hirdetésre jelentkezik, és átlagosan 7 állást pályáznak meg, mire megtalálják a megfelelőt. Közel egy évig nem találnak munkát az álláskeresők.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->