Az Airbnb azt szeretné elérni, ha több bérlő és nem csak lakástulajdonosok válhatnának házigazdává a rövid távú lakásbérlést lehetővé tevő platformján.

A cég pénteki bejelentése szerint megduplázzák az erőfeszítéseket az állami és a helyi önkormányzatokkal való együttműködés során olyan rövid távú bérleti szabályok kidolgozása érdekében, amelyek nem zárják ki a bérlőket sem a jövedelmező üzletből.

A CNN beszámolója szerint a hét elején az Airbnb jelentős győzelmet aratott ezen a területen Virginiában, ahol Glenn Youngkin kormányzó aláírt egy törvényjavaslatot, amely előírja, hogy minden olyan település, amely rövid távú bérleti engedélyt ad ki az ingatlantulajdonosoknak, ugyanazokat az engedélyeket adja ki azoknak a bérlőknek is, akiknek engedélyük van erre az lakástulajdonosoktól.

A lépésre azután került sor, hogy a magas jelzáloghitel-kamatok és előlegköltségek egyre inkább elérhetetlenné teszik a lakástulajdonlást a fiatalabb amerikaiak számára, miközben az infláció és a megélhetési költségek is komoly pénzügyi nyomást helyeznek rájuk.

A magyarok kedvenc üdülőparadicsomában már az Airbnb-ben hisznek

A magyarok egyik legkedveltebb nyári üdülőparadicsomában a lakás bérbeadás nagyobb ütemben növekszik, mint maga a turisztikai szektor átlaga, forgalma 2023-ban meghaladta a 3,5 milliárd eurót, ez mára a szállodai bevételek 30 százalékát teszi ki.