Hitelminősítői negatívnak minősítette Franciaország Aa2-es besorolását, amely egy fokozattal jobb besorolású, mint a Fitch és az S&P Global minősítése.

A Moody's a hétfőn késő este közzétett közleményében azt írta, hogy az esetleges politikai instabilitás hitelkockázatot jelent, tekintettel a következő kormány által örökölt kihívásokkal teli költségvetési helyzetre – írja a Reuters.

Hozzátette, hogy a jelenlegi stabil kilátás negatívra csökkenhet, amennyiben tovább romlanak Franciaország adósságmutatói.

Emmanuel Macron francia államfő vasárnap hivatalosan is bejelentette, hogy feloszlatja az ország nemzetgyűlését, miután pártja mélyen alulteljesített az Európai Parlamenti választásokon Marine Le Pen pártjával, a Nemzeti Tömörüléssel szemben.

Kétélű fegyver, hogy Macron feloszlatta a nemzetgyűlést

Emmanuel Macronnak nyilvánvalóan volt A és B terve is a választások lehetséges kimenetelére vonatkozóan, ám a nemzetgyűlés feloszlatásával most olyat lépett, amire negyedszázada nem volt példa Franciaországban. Figyelmeztető jel, hogy az akkori elnök, Jacques Chirac 1997-ben kudarcot vallott.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→