étterem

05.
30.
19:42
Sokkoló adatok derültek ki a hazai éttermi pazarlásról

Sokkoló adatok derültek ki a hazai éttermi pazarlásról

Az éttermek még mindig várják vissza a vendégeket, de addig is muszáj foglalkozniuk a környezetvédelemmel és a pocsékolással.

Szerző(k): Kreivich Orsolya
05.
28.
09:09
Falat kenyérként kell az éttermekben az ázsiai munkavállaló

Falat kenyérként kell az éttermekben az ázsiai munkavállaló

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete szerint a hazai vendéglátás munkaerőhiány gondjai miatt óriási szükség van a külföldről, és nem csupán a szomszédos országokból, hanem az Ázsiából érkező vendégmunkásokra.

Szerző(k): Drávucz Péter
05.
25.
06:55
Minden drága, mégis szórjuk a pénzünket a jó dolgokra

Minden drága, mégis szórjuk a pénzünket a jó dolgokra

Két évvel a koronavírus-járvány nyomán bekövetkezett turisztikai összeomlás után ismét megjött az emberek utazási kedve. Idén a magyarok több mint harmada tervezi, hogy útnak indul kikapcsolódni.

Szerző(k): Sánta András
05.
11.
08:57
Újabb szokatlan lépés a McDonald’s-tól

Újabb szokatlan lépés a McDonald’s-tól

Az amerikai gyorsétteremlánc jelentős összeget fektet a jövőben a digitális marketingbe.

Szerző(k): Kiffer Anna
05.
08.
13:21
Ön akkor is ad borravalót, ha szervízdíjat számolnak fel?

Ön akkor is ad borravalót, ha szervízdíjat számolnak fel?

Kiderül, mennyit, hogy és mikor fizetnek borravalóként a magyarok a vendéglátóhelyeken.

Szerző(k): K. O.
05.
03.
16:54
Beindult a ballagásbiznisz, belenéztünk a bukszákba

Beindult a ballagásbiznisz, belenéztünk a bukszákba

Az érettségi időszak nyitányát jelző középiskolai ballagás a diákok és a szülők számára egyaránt fontos ünnepi esemény. Nem sokkal a szalagavató bál után ilyenkor ismét kinyílnak a bukszák és megkezdődik a költekezés, hogy a virágboltosok, lufiárusok és az éttermek is kivegyék részüket a nagy közös örömből.

Szerző(k): S. A. S.
05.
03.
06:46
Káosz fenyeget: a boltokba is betörhetnek a személyre szabott, dinamikusan változó árak

Káosz fenyeget: a boltokba is betörhetnek a személyre szabott, dinamikusan változó árak

Az Egyesült Államokban a légitársaságok és az Uberhez hasonló utazásmegosztó vállalkozások után egyre több étterem és élelmiszerbolt is kacérkodik a dinamikus árazás bevezetésével. Innentől kezdve az, hogy mennyiből tudjuk megoldani az étkezést a napszak és az aktuális forgalom mellett, a személyes adatainkon múlik majd.

Szerző(k): Vermes Ádám
05.
02.
17:54
Undorító állapotok miatt zárt be a hatóság egy éttermet Budapesten

Undorító állapotok miatt zárt be a hatóság egy éttermet Budapesten

A Nébih 50 kg nem nyomon követhető, és lejárt fogyaszthatósági idejű élelmiszer azonnali hatályú forgalomból való kivonása mellett döntött.

Szerző(k): Economx
04.
30.
09:59
Már több mint félmillióért hirdetik a budapesti állásokat

Már több mint félmillióért hirdetik a budapesti állásokat

Óriási a munkaerőhiány a vendéglátásban, rengeteg pultos és felszolgáló állás üres a fővárosban. Egy-egy hotelben a havi bér meghaladja a 500 ezer forintot is.

Szerző(k): K. R.
04.
23.
17:30
Komoly kedvezménnyel vár egy étterem, de a mobilt el kell dobni hozzá

Komoly kedvezménnyel vár egy étterem, de a mobilt el kell dobni hozzá

A mátrafüredi étterem családi programján a vendégeket arra kérik, hogy az étkezés ideje alatt helyezzék telefonjaikat egy tárolóba, hogy a technológiai eszközök zavaró hatása nélkül tudjanak egymásra koncentrálni.

Szerző(k): Vermes Ádám