vendéglátóipar

09.
30.
18:35
Robotpincér szolgálja ki a vendégeket ebben a hazai étteremben

Robotpincér szolgálja ki a vendégeket ebben a hazai étteremben

Egyedülálló elvek mentén működik a kecskeméti menüző: fél óra alatt megebédelhetünk Bella segítségével.

Szerző(k): Fogarasi Kitti
09.
25.
12:05
A versenyképességre hivatkozva sürgetik a szervízdíj bevezetését a szállodások

A versenyképességre hivatkozva sürgetik a szervízdíj bevezetését a szállodások

Igazságtalan kizárólag a Balatonon számonkérni az inflációt, amikor minden termék és szolgáltatás drágul – mondta az Economx legújabb podcastjában a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Flesch Tamás szerint az sem felel meg a valóságnak, hogy ugyanaz a szolgáltatás olcsóbb a horvát tengerparton, mint a magyar tengeren.

Szerző(k): Economx
08.
08.
19:44
Több ezer vendéglátóhely húzhatja le a rolót a németeknél

Több ezer vendéglátóhely húzhatja le a rolót a németeknél

A kedvezményes áfa év végi visszavonása komoly válsággal fenyegeti a németországi vendéglátóipart, ahol a szakszövetség aggodalma szerint 12 ezer üzlet kerülhet a tönk szélére, ha a parlament nem hagyja érvényben a járvány alatt elrendelt adókönnyítést. Az osztrákoknál nem ért célba ez a lobbi.

Szerző(k): Economx
07.
10.
12:37
Megsínylik a vendéglők a magyarok szegénységét

Megsínylik a vendéglők a magyarok szegénységét

Csökkentett nyitva tartással, szabadnapokkal kezdődött a nyári szezon a hazai vendéglátóhelyeken, ahol érzik a fizetőképes kereslet csökkenését, ami főleg a hét eleji napokon látványos.

Szerző(k): Economx
05.
16.
20:55
Nagy túlélők lettek a vendéglátósok

Nagy túlélők lettek a vendéglátósok

A pandémia okozta megrázkódtatások után a háborús infláció, a rezsidrágulás miatti sokkhatásokat is túlélve talpon maradt a hazai vendéglátóhelyek többsége. Az éttermek, büfék akut problémája változatlanul a munkaerőhiány, amelyet idén enyhít az építőipar mélyrepülése.

Szerző(k): Economx
03.
15.
08:31
Idén nyáron már egy normálisabb repohár rendszer jöhet

Idén nyáron már egy normálisabb repohár rendszer jöhet

A repoharak használata megfelel a szórakozóhelyeket látogató vendégek környezetvédelmi igényeinek, ugyanakkor a jelenlegi repohár-rendszerrel sokan elégedetlenek. A legtöbb kifogás a visszaválthatósági lehetőségeket éri – derült ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) friss reprezentatív repohár felméréséből.

Szerző(k): Hercsel Adél
03.
08.
19:44
Balaton-parti éttermekben portyáztak a Michelin-ellenőrök

Balaton-parti éttermekben portyáztak a Michelin-ellenőrök

Két balatoni étterem mellett egy debrecenit és egy kiskunhalasit is megleptek a gasztronómia titkosügynökei. Volt ahol még az áram is elment ijedtében.

Szerző(k): Hegedűs Szabolcs
02.
24.
20:22
A romániai munkavállalók negyede papíron minimálbért keres

A romániai munkavállalók negyede papíron minimálbért keres

Romániában a munkavállalók több mint egynegyede minimálbért keres, arányuk csökkent a 2021-eshez képest. Ez derült ki azokból az adatokból, amelyeket a Ziarul Financiar gazdasági lap megkeresésére közölt a Munkaügyi Felügyelet.

Szerző(k): Horváth Tibor
01.
17.
18:09
Flesch Tamás: Luxussá vált az étterembe járás

Flesch Tamás: Luxussá vált az étterembe járás

Minden nagyon megdrágult, és az étterem ma valahol egy picit luxussá vált, legalábbis az átlagfizetésűek számára mindenképpen – jelentette ki Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a Napi.hu podcastjában. Szerinte a tömeges bezárások, amelyet korábban vártak, talán elkerülhető, ma már ezt nem venné biztosra, de a szálloda- és vendéglátóipart külön kell választani, mert teljesen másképp működnek.

Szerző(k): Károly Gábor, Gáll Csongor
01.
07.
20:26
Tényleg szörnyűségesek a szállodai szobalányok?

Tényleg szörnyűségesek a szállodai szobalányok?

Az egyik női hírportálon egyszer vallomások jelentek meg arról, hogy milyen szabályokat vétenek a szobalányok, amelyekről a szállodai vendégeknek fogalmuk sincs.

Szerző(k): Economx