Speciális termelői-piaci franchise-rendszert dolgozott ki "okos" termékei, az egészséget támogató Vitajó cipók országos elterjesztésére a Hajdúsági Sütödék-csoport - jelentette be a cég vezérigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón Debrecenben.
Szerző(k): K. Kiss GergelyEgy kft. sütöde beindítására vett fel 10 éves futamidejű kölcsönt, majd amikor nem tudta törleszteni azt, a bank másfél évig működött együtt a céggel, hátha sikerül megteremteni a törlesztés fedezetét. Ez elmaradt, a bank felmondta a szerződést, a társaság pedig semmisnek tartotta a szerződést, leginkább azért, mert a bank későn mondta fel azt.
Szerző(k): Németh GézaHatályba lép hétfőn és áprilistól már kötelezően alkalmazandó az Európai Bizottság azon rendelete, amely az élelmiszerek akrilamidtartalmának csökkentésével kapcsolatos intézkedéseket ír elő - olvasható a Népszavában.
Szerző(k): Domokos ErikaAz albán pékségek nem jelentenek élelmiszer-biztonsági kockázatot, és nem számít jogsértésnek a Magyar Élelmiszerkönyvtől eltérő nevekkel más összetétellel gyártani termékeket - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI érdeklődésére pénteken.
Szerző(k): Szabó ZsuzsannaRossz helyzetben van a sütőipar, mert az ágazati nyereség nulla körüli, ezért egy támogatási rendszer kidolgozását tartják szükségesnek a sütőipari vállalkozások, más élelmiszeripari ágazatokhoz hasonlóan - mondta a Magyar Pékszövetség elnöke az MTI-nek egy szakmai tanácskozáson.
Szerző(k): K. Kiss GergelyTöbb országban készül áttörésre Magyarország vezető pékárugyártó és -forgalmazó cége. Az új tulajdonos - Európa legnagyobb pékipari vállalata - a bővülésben domináns szerepet szán a magyar cégnek. De miért kivételes a Fornetti Kft. modellje? Egyebek közt erről beszélgettünk Bánhidi Attila kereskedelmi és marketing igazgatóval, az Aryzta Csoport közép- és kelet-európai kereskedelmi igazgatójával.
Szerző(k): K. Kiss GergelyMárciusban próbálkozik meg várhatóan áremelésekkel a hazai malmok többsége. A vállalkozások 5 százalék körüli mértékben drágítanák a lisztet, ami kilónként 2-3 forintos árnövelésnek felelne meg a jelenlegi átadási árakhoz képest. Az áremelésekre azért lenne szükség, mert veszteségessé válna a termelés az idei kötelező béremelések miatt, de az öldöklő iparági verseny nehezíti az árváltoztatásokat - írja az Agrárszektor.hu.
Szerző(k): K. Kiss GergelyMegbeszélést szervezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a Magyar Pékszövetség és a kiskereskedelmi láncok részvételével a sütőipar helyzetéről. A Pékszövetség szerint a munkaerőköltség növekedése miatt elkerülhetetlen a kenyér árának rendezése. A találkozón megjelent néhány nagy kiskereskedelmi lánc – a CBA, a Coop és a Tesco képviselete is
Szerző(k): K. Kiss GergelyKörülbelül 15-20 százalékkal többet kell majd fizetni a kenyérért februártól - jelentette ki a teol.hu-nak, a Magyar Pékszövetség Baranya-Somogy-Tolna megyei régiós elnöke. Az évek óta csak tervezett lépést a munkaerőhiány és a minimálbér-emelés miatt teszik meg a pékek.
Szerző(k): Economx