reorganizáció

01.
13.
18:41
Az MKB újabb lépést tesz a \"fair\" bankká válás útján: csökkenti autóflottáját

Az MKB újabb lépést tesz a \"fair\" bankká válás útján: csökkenti autóflottáját

Folytatódik az MKB Bank újjászervezése, amelynek keretében az MKB Bank értékesíti gépjárműparkjának egy részét - közölte a pénzintézet kedden.

Szerző(k): MTI, Economx
09.
21.
08:31
Nem a csődre készül a MAL, hanem a reorganizációra

Nem a csődre készül a MAL, hanem a reorganizációra

Reorganizációs tervet dolgozott ki a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt., amely biztosítja a cég talpra állását. A timföldgyár tudomásul veszi a kormány döntését, amellyel stratégiailag kiemelt vállalattá nyilvánította - közölte a társaság az MTI-vel pénteken.

Szerző(k): MTI
05.
31.
06:59

Csaknem kétmilliárdos tőkeemelésről döntött a Délhús Rt.

A korábban tervezettnél jóval nagyobb, csaknem kétmilliárd forintos tőkeemelésről döntött a Délhús Rt. közgyűlése. A társaság többségi tulajdonrészének eladása továbbra is napirenden van, ám jelenleg a legfontosabb cél a hitelállomány csökkentése, a hitelszerkezet átalakítása és a tavaly jelentős veszteséggel záró társaság reorganizációjának folytatása. Cikkünk a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
03.
10.
06:59

A racionalizálás is lehet a növekedés motorja

A kedvezőtlen nemzetközi tőzsdei hangulat nem az egyedüli indok a Budapesti Értéktőzsde részvényeinek meglehetősen gyenge szereplésére. Tavaly megtorpant a BÉT cégeinek korábban dinamikus profitnövekedése, így ezek részvényeit már az elemzők sem ajánlják olyan jó szívvel vételre, mint tették azt korábban. Az akvizíciókat és az agresszív piacszerzést mint a növekedés forrását mintha egyre kevésbé használnák a tőzsdei cégek, sokuknál inkább a meglévő portfólió minél hatékonyabb működtetése, a költségek lefaragása és a fölös portfólióelemek értékesítése került előtérbe. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
02.
28.
06:59

Graphisoft: idén minimálbérért dolgozik Bojár Gábor

A 24 százalékos eredménycsökkenést hozó tavalyi év után lapunk információi szerint reorganizációt határozott el a Graphisoft. Az átszervezések jegyében egyszeri 6 százalékos létszámleépítésre kerül sor, több tevékenységet pedig kiszervez a társaság. Néhány párhuzamosságot is megszüntetnek, a fejlesztők egy részét az ígéretes terméknek számító GDL-projektre irányítják át. A cég két legfőbb vezetőjének fizetése idén nem lesz több, mint a minimálbér. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
02.
01.
06:59

Szerkezetátalakítási programmal próbálkozik a Phylaxia

Egy nap alatt húsz százalékkal drágult a Phylaxia-részvénye, miközben forgalma megközelítette az ötvenmillió forintot. A öt napja tartó hossz hátterében információink szerint spekulációs áremelkedés áll, miközben a cég a tavalyi nehéz esztendő után idén ambiciózus reorganizációs programba kezdett. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): Ádám Viktor