michelin

10.
21.
20:26
Dalnoki Bence nyerte a Bocuse d'Or magyar döntőjét

Dalnoki Bence nyerte a Bocuse d'Or magyar döntőjét

Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje és commis-ja (segédje), Nyikos Patrik nyerte a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyar döntőjét csütörtökön Budapesten, így ők képviselhetik az országot az európai döntőn, amelyet szintén a magyar fővárosban rendeznek meg jövő márciusban.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
25.
14:32
Defekt- és légmentes gumiabroncsot fejlesztett ki a Michelin

Defekt- és légmentes gumiabroncsot fejlesztett ki a Michelin

Sajátos struktúrájú, gumitömlő nélküli abroncsokat fejleszt a Michelin. Az új termékek szinte egyáltalán nem lehetnek defektesek, kisebb környezeti terhelést jelentenek és az autók fogyasztását sem növelik. A francia gyártó lényegében tényleg újra feltalálta a kereket.

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
07.
09:49
Gerendai látja a fényt az alagút végén

Gerendai látja a fényt az alagút végén

Jókora veszteséget okozott Budapest egyik jelentős vendéglátó cégcsoportjának, a Costesnek a pandémia másfél-kétéves pusztítása, ám úgy tűnik, kezd magához térni az idegenforgalom

Szerző(k): Komócsin Sándor
09.
02.
14:40
Két új Michelin-csillagos éttereme van Magyarországnak

Két új Michelin-csillagos éttereme van Magyarországnak

Michelin-csillagot kapott a budapesti Essencia és a Salt étterem, ezzel hétre nőtt a legnagyobb gasztronómiai elismeréssel rendelkező egységek száma Magyarországon - adta hírül a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ)

Szerző(k): Szász Péter
07.
14.
11:41
Jövőre lehet magyar Michelin-kalauz

Jövőre lehet magyar Michelin-kalauz

A francia Michelin Travel Partnerrel szerződött a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. a "Michelin Kalauz és gasztronómiai válogatás" feladatra, nettó 898 500 euró (mintegy 320 millió forint) összegért. A projekt nyomán jövőre lehet magyar Michelin Guide is.

Szerző(k): Németh Géza
02.
16.
15:56
Nem volt kelendő az abroncs, esett a Michelin profitja

Nem volt kelendő az abroncs, esett a Michelin profitja

A francia cégnek az árbevétele is visszaesett 2020-as üzleti évében, az ok ezúttal is a koronavírus.

Szerző(k): Rácz Gergő
01.
06.
14:47
Súlyos lépésre szánta el magát a Michelin

Súlyos lépésre szánta el magát a Michelin

A francia Michelin-csoport, a világ egyik vezető gumiabroncsgyártója 2300 munkahelyet szüntet meg Franciaországban egyszerűsítési és versenyképességi programja keretében.

Szerző(k): Rácz Gergő
10.
07.
19:03
Házhoz menne a magyar séf, aki sorozatban kapja a díjakat a Michelintől

Házhoz menne a magyar séf, aki sorozatban kapja a díjakat a Michelintől

Magyarországon sorozatban kapja a a Michelintől a Bib Gourman-díjakat Feke Zoltán, a budapesti Petrus étterem séfje és tulajdonosa, ráadásul már a Budai várban korábban üzemelő Speizzel is szerzett két ilyen elismerést. Az idén pedig megtartott a Petrusssal ezt az elismerést, így már nyolcnál tart. A séf a Napi.hu-nak beszélt arról, hogyan élte meg a járvány berobbanását személyesen és séfként és étteremtulajdonosként. A nyári nyitás utáni helyzetről, a gasztroturistákról, a magyar vendégekről, valamint arról, szerinte mitől lesz jó egy étterem. Bár a járványhelyzet bizonytalanságot okoz neki is, de Feke Zoltánnak kész tervei vannak. Érkezik a Petrus Petit a Balatonon a törzsvendégeknek, de emellett a Bib Gourmand-díjas séf házhoz is mehet a jövőben, mégpedig egy különleges, 45 éves veterán kisbusszal. Interjú.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
17.
15:06
A szlovének egycsapásra sikerült, ami a magyaroknak 10 évébe telt

A szlovének egycsapásra sikerült, ami a magyaroknak 10 évébe telt

Most először kaptak Michelin-csillagos besorolást a szlovén éttermek: összesen öt hely kapott egy, egy pedig két csillagot.

Szerző(k): Domokos László
05.
26.
16:20
Megvan az első újranyitó Michelin-csillagos magyar étterem

Megvan az első újranyitó Michelin-csillagos magyar étterem

A magyarországi Michelin-csillagos éttermek közül elsőként a Stand Étterem nyitja meg a napokban a foglalási rendszerét, és a tervek szerint június 16-tól ismét nyitva tart - tudta meg a Dining Guide.

Szerző(k): Domokos László