lépfene

08.
09.
15:55
Lépfene feliratú, fehér port tartalmazó borítékok a debreceni városháza előtt

Lépfene feliratú, fehér port tartalmazó borítékok a debreceni városháza előtt

Három, \"lépfene\" feliratú, fehér port tartalmazó borítékot talált egy postai kézbesítő szerda délután a debreceni új városháza előtt egy postaládában; a borítékokat az ÁNTSZ elszállította - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Szerző(k): MTI
11.
21.
08:54

Újra felütötte fejét a lépfene az USA-ban

A lépfene legveszélyesebb, belégzéses formája ütötte fel fejét újra az USA-ban: egy 94 éves connecticut-i asszonyt kórházban kezelnek, állapota kritikus. Október 31-e óta ez az első megbetegedés az USA-ban, akkor egy postai alkalmazott halt meg New York-ban. A mostani eset sem a postával, sem a médiával, sem a szenátussal nincs összefüggésben és nem tudni, hogy a beteg miként került kapcsolatba a halálos baktériummal. Washingtonban is bejelentették, hogy két szenátusi irodát lépfene fertőzöttnek találtak.

Szerző(k): Bana Péter
11.
20.
11:03

A befektetőket a lépfene idegesíti?

Egyelőre az európai tőzsdék árfolyamalakulásain nem látszik, hogy mind többen emlegetik: a Dow Jones ipari átlag szeptember közepi mélypont óta bekövetkezett 21 százalékos emelkedése a bika-piac kezdetét jelenti. Márpedig a technikai elemzők szerint a 20 százaléknál nagyobb felfutás előjele a trendfordulónak. Az új lépfene-esetek azonban láthatóan nem tesznek jót a befektetők idegeinek.

Szerző(k): Bana Péter
10.
24.
08:51

Elérte a lépfene a Fehér Házat

Bush elnök bejelentette: "nem vagyok lépfenével fertőzött", de nem volt hajlandó válaszolni arra az újságírói kérdésre, hogy elvégezték-e nála a tesztet. Az elnök nem lenne meglepődve, ha kiderülne, hogy az al-Kaida állna a már három halálos áldozatot követelő lépfene-fertőzések mögött. A washingtoni kormányzat tárgyalásokat kezdett a Bayerrel a Cipro árának mérsékléséről.

Szerző(k): Bana Péter
10.
17.
08:55

A Bayer megháromszorozta a lépfene-elleni szer gyártását

A német Bayer AG teljes kapacitással - napi 24 órában és a hét minden napján - állítja elő a lépfene kezelésére szolgáló Cipro antibiotikumát, azaz megháromszorozta az előállítását. A szer 2003-ig szabadalmi védettséget élvez az Egyesült Államokban, ahol jelenleg az egyetlen lépfene kezelésére engedélyezett antibiotikum. Egyes törvényhozók viszont a generikus változatok felhasználásának engedélyezését sürgetik.

Szerző(k): Bana Péter