Óriási piac nyílhat a magyar baromfitermelők előtt az Európában - Magyarországtól nyugatra és keletre - élő muszlim közösségek baromfihús-kereslete miatt; feltéve, hogy meg tudnak felelni a rigorózus tenyésztési és húsfeldolgozási követelményeknek.
Szerző(k): Komócsin SándorÁtmeneti hiány alakulhat ki baromfihúsból a Baromfi Termék Tanács szerint, 15-20 százalékkal zuhanhat a termelés, ha a kereskedők nem fizetnek többet a csirkéért - írja az rtl.hu. Jelentősen megugrottak ugyanis az állattartók költségei.
Szerző(k): Domokos ErikaA Beyond Meat és a Pepsi közösen jelentették be a hamarosan polcokra kerülő vegán jerkyt. A hús mentes szárított hús a legújabb alternatív nassolnivaló, amit az egészséges életmódot folytatók számára ajánlanak.
Szerző(k): Sasvári MarcellMár 2021 végén sem tudták lenyelni a takarmányár-növekedést a tenyésztők, ezért a fogyasztók készülhetnek az idei újabb áremelésre - mondta Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke az InfoRádiónak.
Szerző(k): Tér DiánaTavaly decemberben 5,5 milliárd forint értékben majdnem 4000 tonna virslit vásároltak a magyar fogyasztók a boltokban. A sertésvirsli a legnépszerűbb továbbra is - írja a VG.
Szerző(k): Domokos ErikaA Takarékbank hitelezési politikájában előtérbe helyezi a nagyobb hozzáadott értéket termelő agrárberuházásokat annak érdekében, hogy támogassa a stratégiai nemzetgazdasági ágazatot - közölte a Magyar Bankholding részeként működő pénzintézet az MTI-vel.
Szerző(k): Szabó M. IstvánEgy csíkpálfalvi állatorvos-vállalkozó egyedi állatfajták tenyésztésével foglalkozik nem is sikertelenül. Székely nyúlnak keresztelte az általa létrehozott hibridet, amely olyan népszerű, hogy már hamisítják is
Szerző(k): Komócsin SándorAz európai túltermelés és az afrikai sertéspestis (ASP) magyarországi megjelenése miatt komoly nehézségek érték el a magyar sertéságazatot. A megindult negatív árspirál nemcsak a vágóhidak profitját olvasztja le, de tartósan az önköltség alá nyomja a termelői árakat is.
Szerző(k): Szabó DánielMár Magyarországon is tenyésztik a világ talán legjobb húsminőségű szarvasmarháját, a japán wagyut. Egy Hajdúszoboszló határában lévő farm állománya megközelítőleg 250 egyedet számlál az Európában ritka marhafajtából. A gazdaság a nyár végén kiegészült egy marhahús feldolgozására szolgáló húsüzemmel, amely indulásával a cég csökkentené a függőségét a húsfelvásárlóktól.
Szerző(k): Kónya Ádám