fvm

03.
05.
10:50
Nem fizetett bért a szövetkezet - már a minisztérium is perel

Nem fizetett bért a szövetkezet - már a minisztérium is perel

Több munkaügyi per is elindult, sőt már nyertek is az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet (ESZOSZ) ki nem fizetett alkalmazottai - írja a HRportál. Az uniós milliárdokból gazdálkodó szövetkezet a tartós munkanélkülieket próbálta munkához juttatni és taníttatni. A program részben sikeres volt, de a 2800 munkás egy rész fizetést nem kapott.

Szerző(k): Economx
04.
27.
08:22
Távozhat egy miniszter - tippeljen!

Távozhat egy miniszter - tippeljen!

A legutóbbi kormányülésen szó volt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter esetleges távozásáról – írja a hétfői a Napi Gazdaság.

Szerző(k): Economx
01.
15.
14:38
Idén is kap tanyafejlesztési százmilliókat Rogán kerülete?

Idén is kap tanyafejlesztési százmilliókat Rogán kerülete?

Az idén nagyobb lendületet kaphat az Alföldön 2011-ben beindított tanyafejlesztési program, miután a költségvetésben 1,4 milliárd forintot különítettek el erre a célra, az elmúlt évi 300 millió forintnak a többszörösét - mondták el a Földművelésügyi Minisztériumnál (FM) az MTI-nek. A hét megye 724 települését érintő programra várhatóan áprilistól lehet majd pályázni, és előreláthatóan 150 tanya kaphat akár milliós támogatást.

Szerző(k): MTI-Eco, Economx
04.
13.
06:59

A kormány piaci alapon oldaná meg a külső üzletrészesek ügyét

A kormánynak az Alkotmánybíróság (Ab) döntését követően továbbra is határozott szándéka a külső üzletrészesek kifizetése. Elképzelhető, hogy a külső üzletrészek ellenértékét nem az eredeti tervek szerinti névértéken, hanem azok piaci értékén kapják majd meg a tulajdonosok. Az agrártárca törvénymódosítást kezdeményez annak érdekében, hogy a külső üzletrészeseknek szavazati joguk legyen a szövetkezetekben, ugyanakkor a megsemmisített törvény szerinti jogosultakat arra buzdítja, hogy „állapotfelmérés” céljából továbbra is nyújtsák be igényeiket az illetékes földművelésügyi hivatalokhoz. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI