díjbevétel

08.
06.
17:50
Vallott bevételeiről az Allianz

Vallott bevételeiről az Allianz

Növelte díjbevételét és nyereségét a második negyedévben, valamint az év első felében az Allianz biztosítócsoport - írta a társaság az MTI-hez eljuttatott beszámolójában.

Szerző(k): Domokos Erika
10.
19.
09:24
Nyugdíjaslázadás Magyarországon

Nyugdíjaslázadás Magyarországon

Nem fizette ki a 180 százalékkal megemelt szolgáltatási díjat az újszegedi Gesztenyeliget nyugdíjas otthon lakóinak nagy része. A magánintézmény tulajdonosa újból leült velük tárgyalni, amikor megtudta, hogy a sajtóhoz fordultak.

Szerző(k): Komócsin Sándor
09.
14.
18:31
Meghökkentő számok a fővárosi parkolásról

Meghökkentő számok a fővárosi parkolásról

Csak a fővárosi önkormányzat 1,5 milliárd forintos bevételhez jutott a fővárosi parkolásüzemeltetésből, ám ez csak a jéghegy csúcsa, ugyanis a főváros a budapesti parkolóhelyek tizedét sem birtokolja, a nagy pénz a kerületeknél csapódik le. Nagy különbségek vannak a kerületek között abból a szempontból is, hogy mennyi költséget érvényesítenek a főváros felé.

Szerző(k): Papp Zsolt
11.
14.
08:52
Az adókedvezmények és a Ptk. húzzák a biztosításokat

Az adókedvezmények és a Ptk. húzzák a biztosításokat

Az idei első háromnegyed évében 3,61 százalékkal, 640 milliárd forintra nőtt a hazai biztosítási szektor összesített díjbevétele az előző évihez képest. Ehhez az életbiztosítási üzletág 335, míg a nem élet terület csaknem 305 milliárd forinttal járult hozzá – derül ki a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) friss adataiból.

Szerző(k): Domokos László
11.
05.
06:59

Csökkent az életbiztosítási díjbevétel

Idén az első háromnegyed évben mindössze 7,58 százalékkal nőttek a biztosítótársaságok díjbevételei, holott a növekedés egy évvel korábban még meghaladta a 30 százalékot. A visszaesés mögött egyértelműen az életbiztosítási díjak csökkenése áll, ebből az üzletágból – bár, erre hosszú évek óta nem volt példa – kevesebb díj folyt be a cégekhez, mint egy évvel korábban – derül ki a társaságok adataiból. Cikkünk a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
08.
02.
06:59

Négyszeresére nőtt a KÖBE díjbevétele

Az idei első félévben az egy évvel korábbinak a négyszeresére növelte díjbevételeit a Közlekedési Biztosító Egyesület (KÖBE), az egyetlen olyan egyesület, amely kötelező gépjárműfelelősség-biztosításokat köt. A KÖBE saját tőkéje a tavalyi eredménnyel együtt megközelíti a 100 millió forintot, így van rá esély, hogy a jogszabály előírta tőkemegerősítést a megspórolt díjakból tudják fedezni. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI