Az időjárás is úgy akarja, akkor nem lesz kiesés az idei dinnyetermésben. A kamara összefoglalójából kiderült, hogy egyre népszerűbbek a magnélküli dinnyék.
Szerző(k): Csernátony CsabaIdén jóval hosszabb a szezon, így még októberben is beszerezhető lesz a hazai dinnye - számolt be a Magyar Nemzet.
Szerző(k): Domokos LászlóNem zárnak sikeres évet az idén a dinnyetermelők: a várt mennyiség fele termett csak, ezt a kiesést pedig csak részben kompenzálták a szokásosnál magasabb árak - írta a Világgazdaság csütörtökön.
Szerző(k): Szabó DánielKeresztülhúzta a hazai görögdinnye-termelők számításait az időjárás, a szélsőséges körülmények hatására kialakult minőségi problémák miatt jelentős mennyiséget kellett a földeken hagyniuk. Bár a belföldi árháború az idén elmaradt, az exportpiacokon nagyon nyomott áron kínálta a terményt a konkurencia, így az exportálók önköltségi szint alatt értékesíthették portékájukat - írta a Magyar Nemzet.
Szerző(k): Domokos LászlóA sárgadinnye mézédes illatával és ízével érthető módon a nyár egyik slágere, jellegzetes illatáról akár csukott szemmel is felismerhető.
Szerző(k): Szász PéterMikor érett a görögdinnye? - ennek megállapításában segít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Szerző(k): Domokos LászlóMegkezdődött a dinnyeszüret, de a hazai görögdinnye még szeptemberben is elérhető lesz az üzletekben, piacokon. Az átlagos dinnyefogyasztás 10 kg/fő/év; egyre népszerűbbek a többféle formájú és a magnélküli dinnyék - derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképéből.
Szerző(k): Domokos ErikaAz időjárás a korábbiaknál is nagyobb kihívás elé állította idén a görögdinnye-termelőket, a gazdák ennek ellenére jó-közepes termésben bíznak. A főszezon a jövő hét végén kezdődik meg, amikor a szabadföldi dinnye is megjelenik a kínálatban.
Szerző(k): Domokos LászlóMár kapható a magyar sárgadinnye az áruházakban és piacokon, néhány hét múlva pedig nagyobb mennyiségben, a szabadföldi is elérhető lesz - adta hírül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
Szerző(k): Szász Péter